facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Zahar invertit

Deserturi

In cazul în care nu avem mereu miere naturală de albine sau ne este totuşi dificilă procurarea acesteia, pentru a evita multiplele efecte nocive pe care le declanşează în corp consumul de zahăr rafinat putem recurge la aşa-zisul ZAHĂR INVERTIT.

zahar4

Se amesteca 1 kg de zahar cu 450 ml apa si sucul de la o lamaie. Se aseaza cratita pe foc si se mai tine 10 min din momentul in care incepe sa fiarba, colectand mereu, cu o lingura de lemn spuma de deasupra.
Se lasa la racit, apoi se pastreaza intr-o sticla sau intr-un borcan cu capac.

Se obţine un amestec de două monozaharide (glucoză şi fructoză), cu putere de îndulcire dublă faţă de zahăr. Conţinînd acid citric natural, previne anumite maladii. Se ştie, de asemenea, că acidul citric natural (nu şi cel trecut sub numele acid citric în reţetele băuturilor răcoritoare şi al conservelor, care este un aditiv sintetic extrem de dăunător) sporeşte asimilarea calciului în intestin, contribuie la combaterea şi vindecarea rahitismului, previne formarea calculilor renali, dizolvă uraţii (sărurile acidului uric) şi are certe proprietăţi antiinfecţioase.

Articole despre zahar