facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

10 remedii naturiste care previn meningita

Sanatate

1. Ceai, care poate fi preparat din urmatoarele plante medicinale: scoarta de salcie, flori de soc sau tei, tintaura, frunze de mesteacan sau de urzica, 3 frati patati sau papadie, cimbrisor, levantica, frunze de afin, fructe de catina sau macese. Este recomandat ca plantele enumerate mai sus sa fie folosite in combinatie, insa toate sa fie adaugate in parti egale. Amestecul se lasa la fiert timp de 10 minute, dupa care se lasa la infuzat 30 de minute. La o greutate de 60 kg se recomanda sa se consume aproximativ 2 l de ceai, cate o cana inainte de masa.

propolis

2. Tinctura de propolis, cu 30 de minute inaintea meselor principale si dupa acestea, pe o bucatica de miez de paine sau in putina miere se pun 2 picaturi de tinctura. In acest timp nu trebuie sa manaci sau sa bei nimic. Sugarilor li se administreaza in ceai. Nu este recomandat celor care sufera de afectiuni cardiace grave, de artrita obliteranta, boli renale sau hepatice.

3. Polen apicol, se administreaza 2 lingurite ca atare sau in putina miere, dupa mesele principale.  Contraindicatii: hiperfunctii endocrine, diabet zaharat sau obezitate.

4. Pulbere de vasc, un varf de cutit de pulbere se adauga in putin ceai, si se administreaza cu 30 de minute inaintea meselor principale. Contraindicatii: hipotensiune arteriala, hipertiroidie si la copiii sub 10 ani.

5. Pulbere de ienupar, modul de administrare este identic cu cel al pulberii de varsc. Contraindicatii: inflamatii ale cailor urinare si copiilor sub 10 ani.

6. Fulgi de ovaz, se fierb 4 linguri de fulgi in apa sau lapte, dupa care se indulceste cu miere.

7. Grau germinat, se administreaza la fel ca fulgii de ovaz. Contraindicatii: hipertensiune arteriala.

8. Usturoi, se inghite un catel de ustoroi cu 30 de minute inainte de principalele mese ale zilei.  

9. Drojdie de bere uscata, se dizolva o lingurita de drojdie in apa minerala, si se ia imediat dupa mesele principale. Pentru sugarilor se dizolva numai o jumatate de lingurita de drojdie in lapte sau ceai indulcit.

10. Regim alimentar, sunt interzise grasimile animale, carnea de porc, vitel, oaie, rata sau gasca, zaharul, fasolea si mazarea uscata, branza sarata, painea alba, muraturi, otet, cafea si alcool. Timp de o luna este recomandata o cura numai cu grapefruit, varza proaspata si ceapa in salate sau ca atare, si sirop din fructe de padure.

Articole despre


Articole din Sanatate