facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Fundamentul terapiei manuale Yumeiho

Masaj, presopunctura, acupunctura

In cadrul prezentului articol o sa dam cuvantul profesorului Masayuki Saionji ca sa ne explice dansul mai bine fundamentul terapiei Yumeiho:

"Nimic nu va ajuta impotriva bolii dumneavoastra deoarece aceasta este un fenomen al varstei". Un batran de 70 de ani s-a infuriat din cauza acestei crude afirmatii a medicului sau.
yumeiho


Este adevarat ca oasele, muschii si celelalte organe degenereaza la batrani, dar eu cred ca este inca devreme sa atribuim durerile, crampele si toate celelalte simptome pur si simplu varstei, caci pacientii in varsta care accepta aceasta terapie au scapat de asemenea simptome aproape fara exceptie. Chiar bolile cronice ale batranilor, cam ar fi durerea de genunchi si ischialgia pot fi vindecate. In general batranii se pot vindeca repede, poate fiindca ei au un corp elastic pentru varsta lor. Doctorul care spune ca nu va puteti elibera de boala trebuie sa-si retraga afirmatia. In loc sa descurajeze, el ar trebui sa inteleaga ca supararea pacientilor poate fi indepartata, daca se aplica remediul terapeutic potrivit.

Ce anume decide asupra constitutiei corporale? Din punctul meu de vedere, constitutia corporala este dobandita si este decisa de localizarea oaselor soldului la nastere. Desigur, si mediul influenteaza mult constitutia corporala, dar eu persist in parerea ca dislocarea oaselor soldului are o influenta directa asupra constitutiei corporale. Tratarea dislocarii oaselor soldului dislocate, prin aceasta terapie poate imbunatati toate constitutiile corporale, ca si a celor suferinzi de adipozitate, marasm, ptoza viscerala, hipotensiune, hipertensiune arteriala, hipersensibilitate, diabet, astenie si cancer.

Trebuie marturisit ca exista diferente intre oameni. Imbunatatirea constitutiei corporale a pacientului depinde de capacitatea lui innascuta de autovindecare. Daca exista asemenea capacitate, vindecarea este previzibila. Deci, aceasta terapie este cea mai buna metoda pentru a dezvolta capacitatea de autovindecare a pacientului.

Capacitatea proprie de vindecare este cheia pentru eradicarea bolii

Mai precis, terapia de indreptare a coxalelor prin masaj si presopunctura este o combinatie a metodelor de indreptare si de masaj. Avand oasele soldului drept baza, articulatiile soldului si vertebrele spinale drept centru si avand relaxarea muschilor si a tesuturilor conjunctive drept scop principal, terapia pe cat posibil normalizeaza oasele dislocate, indeparteaza contractura si rigiditatea muschilor si tesuturilor conjunctive si mareste amplitudinea miscarii in articulatii.
                                     
Dislocarea oaselor soldului poate produce dislocarea articulatiilor iliace, sa curbeze coloana vertebrala, sa impiedice circulatia sangelui si astfel sa produca diverse boli. Deci este necesar sa se indrepte oasele dislocate.

Cum am afirmat, terapia nu-si propune sa vindece boala patogenica, ci sa caute cauzele ei dupa simptome si astfel sa o trateze, de aceea ea este "terapie etiologica" sau "terapie fundamentala".

Bolile apar din cauza dezechilibrului in corp. Omul are capacitatea naturala de a indrepta dezechilibrul si aceasta este capacitatea de autovindecare sau forta vitala. Daca omul pierde aceasta capacitate, el nu poate rezista in fata bolii si apare ca simptom durerea. De aceea devine o problema importanta aceea de a regasi capacitatea deja pierduta. Aceasta terapie este cel mai bun remediu pentru a creste capacitatea proprie de vindecare. Iata de ce eu o numesc "terapie etiologica" sau "terapie fundamentala".

profesor Masayuki Saionji

un articol de Ovidiu Cordis - instructor si membru al Societatii Romane de Yumeiho

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Masaj, presopunctura, acupunctura