facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Masajul cu diverse solutii extractive (I)

Masaj, presopunctura, acupunctura

Masajul cu diferite solutii extractive foloseste o parte din miscarile masajului uscat descris intr-un articol anterior, in principal efleurajul si frictionarea. Solutiile de masaj faciliteaza atingerea palmelor pe corp, miscarile devenind mai line si mai placute, amplificand aparitia efectelor de relaxare. Totodata masajul de stimulare, specific programelor de infrumusetare, devine mai bland, mai placut si mai usor de suportat chiar si pentru persoanele avand o sensibilitate tactila mai crescuta.

masaj11

Evident ca un prim efect al masajului cu diferite solutii este stimularea tactila deosebit de agreabila si placuta. Exista insa, si o serie de alte efecte, locale sau generale, ce sunt obtinute datorita asimilarii de catre circulatia sanguina periferica a diferitelor substante, in special principiile active din solutiile folosite. Aceste substante actioneaza pe multiple cai in organismul uman, ducand la accelerarea proceselor de transformare ale corpului , dar si la rezolvarea anumitor afectiuni cu caracter general sau local.

Tipurile de solutii pentru masaj

Exista mai multe tipuri de solutii pentru masaj. Acestea sunt: solutiile grase (emoliente), solutiile apoase si solutiile hidroalcoolice (tincturile). Fiecare din aceste solutii au asupra persoanei masate diferite efecte specifice.

Solutiile grase

Pentru prepararea acestor solutii se foloseste uleiul vegetal natural sau untul. Mai exista si alte suporturi nenaturale precum lanolina, vaselina etc. Acestea nu sunt recomandate a fi folosite in masaj, deoarece, nu au o valoare terapeutica comparabila cu cea a produselor naturale similare.

Uleiurile vegetale este bine sa fie obtinute prin presare la rece. Exista o mare varietate de uleiuri ce pot fi folosite in masaj, dar cele mai accesibile sunt cele de floarea-soarelui, de masline, de soia, de rapita, de porumb, de arahide. Dintre uleiurile accesibile, cel mai neutru ca miros dar deosebit de placut la nivelul pielii este uleiul presat la rece obtinut din masline.

O alta categorie de uleiuri sunt cele mai speciale dar mai scumpe, cum ar fi cele obtinute din samburii unor fructe cum ar fi strugurii, merele si care sunt foarte valoroase din punct de vedere terapeutic si foarte placute la masaj.

Uleiul de germeni grau are o specificitate aparte, avad proprietati reglatoare si stimulatoare ale activitatii celulare si endocrine care il fac foarte valoros mai ales pentru masajul de infrumusetare.

Aceste uleiuri se folosesc ca suport pentru realizarea diferitelor amestecuri speciale prin adaugarea uleiurillor volatile esentiale ale diferitelor plante aromatice. In ceea ce priveste uleiurile aromatice, diversitatea lor este foarte mare. Acestea pot fi combinate in diferite moduri in functie atat de preferintele noastre cat si de anumite necesitati terautice. Dintre acestea amintim cateva, cum ar fi: uleiul de busuioc, menta, eucalipt, brad, pin, cedru, scortisoara, ylang-ylang, geranium, portocale, lamai, tamaie, cimbru, levantica, trandafiri, iasomie.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Masaj, presopunctura, acupunctura