facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Curmalele - dulciurile din copac

Fructe

Curmalele sunt o sursa excelenta de fibre, necesare pentru buna functionare a sistemului digestiv (intestinului).

Zahărul natural gasit in curmale este un substitut excelent pentru zahărul obișnuit. Aceste fructe sunt ușor de digerat și reduc senzația de foame. Luand în considerare elementele nutritive pe care le conțin curmalele, aceste fructe sunt un fel de pastila cu multivitamine, bune atât pentru copii, cât și pentru adulți. Curmalele sunt eficiente în tratarea numeroaselor boli, inclusiv anemie, colesterol si multe altele.

fructe-curmale

Sursa excelenta de fier

Persoanele diagnosticate cu anemie ar trebui să mănânce curmale cât mai mult posibil, deoarece aceste fructe sunt o sursa excelenta de fier. 100 g de curmale conțin aproximativ 0,90 g de fier, care este aproximativ 11% din doza zilnică recomandată. Fierul, ca parte a hemoglobinei in interiorul celulelor rosii din sange, determină oxigenul care merge in sange. Adolescenții și femeile gravide au cea mai mare nevoie de fier.

Vitamine pentru ochi

Luând în considerare faptul că curmalele contin luteina si zeaxantina, aceste fructe sunt adesea numite "vitaminele ochilor". Prin urmare, mananca mai multe curmale pentru o vedere mai bună.

Oprirea diareei

Curmalele contin calciu, un mineral care s-a dovedit a fi eficient în oprirea diareei. În afară de aceasta, curmalele sunt extram de utile în procesul de reînnoire a florei intestinale. Consumul regulat de curmale ajuta la crearea de bacterii bune in intestin.

Cura pentru constipatie

Asa cum opreste diareea, acest fruct ajută, de asemenea organismul sa digere hrana mai repede si sa elimine toxinele. Tot ce trebuie să faceți este să lasati câteva curmale într-un pahar de apă peste noapte. Sucul care rezulta este un laxativ excelent și faciliteaza activitatea intestinelor. 100 g de curmale conțin 8,5 g fibre.

Ajuta la nastere

Un experiment realizat la Universitatea pentru Stiinta si Tehnologie din Iordania a aratat ca consumul de curmale cu 4 săptămâni înainte de nastere poate atenua durerea și reduce sângerarea. Femeile care au consumat curmale, au nascut mai usor, comparativ cu femeile care nu au mâncat aceste fructe. Mai mult decât atât, curmalele ajuta femeile sa treaca prin depresia postnatala mai ușor și să producă suficient lapte pentru copil.

Regleaza greutatea corporala

Datorită multilor nutrienti pe care curmalele ii conțin, aceste fructe oferă o senzație de sațietate și ajuta într-adevăr in procesul de pierdere în greutate. Daca mananci o curmala pe stomacul gol, se va regla activitatea intestinului și nivelul necesar de zahăr din sânge. Curmalele nu conțin colesterol, dar ele conțin mult zahăr, astfel încât consumul excesiv ar duce la cresterea in greutate (1 kg de curmale conține 3000 de calorii).

Intăresc inima

Persoanele cu inima slabita pot consuma aceste fructe în fiecare zi. Lăsați cateva curmale într-un pahar de apă peste noapte. Dimineața se amesteca apa împreună cu curmalele. Puteți lua acest remediu de mai multe ori în timpul zilei.

Reduc hipertensiunea arteriale

Curmalele conțin cantități mici de sodiu, dar sunt bogate în calciu. 5-6 curmale conțin aproximativ 80 mg de magneziu, un mineral esential care contribuie la circulatia sangelui. O cercetare a aratat ca 370 mg de magneziu pe zi poate reduce tensiunea arteriala.

Protejeaza impotriva accidentului vascular cerebral

Unul dintre principalele avantaje ale acestor fructe este capacitatea de la regla sistemul nervos, datorită nivelului ridicat de potasiu. Studiile au arătat că un aport mare de potasiu (aproximativ 400 mg) poate reduce riscul de accident vascular cerebral de pana la 40%.

Hrana pentru creier

Curmalele conțin fosfor care este foarte bun pentru creier, astfel încât aceste fructe sunt recomandate pentru persoanele ce desfasoara o muncă intelectuală.

Stimuleaza energia

Curmalele conțin zahăr natural, inclusiv glucoza, zaharoza și fructoza. Amestecand curmale și lapte vegetal veti obține o combinatie foarte energizanta.

Articole despre


Articole din Fructe