facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Minunea vindecarii parintelui Ionut Butoiu: Medicii m-au declarat decedat. Am spus ce s-a petrecut in sala de operatie, pas cu pas

Spiritualitate

Părintele Ionuț Butoiu a vorbit în emisiunea "Voi cu Voicu" despre o minune pe care a trăit-o. Părintele a povestit că în urmă cu câțiva ani a suferit un accident, în urma căruia, a rămas paralizat de la gât în jos. Medicii nu îi mai dădeau nicio șansă de supraviețiuire și chiar l-au declarat decedat, însă părintele Ionuț Butoiu și-a revenit complet în mod miraculos.
"Mi-am dorit foarte mult să văd și eu cum arată marea. Am plecat către Constanța. Am ajuns pe o stâncă de unde voiam să privesc mai bine și acolo s-a întâmplat ceva, la un moment dat am alunecat, am căzut cu capul în mare. În secunda aceea s-a rupt coloana vertebrală, în timp ce eram în mare. S-a produs o secțiune completă a măduvei, care a produs paralizia înteegului corp. Nu am murit pe loc, dar acolo s-a întâmplat ceva.(...) M-am trezit pe plajă. Am auzit când a zis Maica Domnului "Scoateți-l afară". Dureri cumplite. Mi s-a spus "trebuie să faci o procedură la care tu trebuie să îți dai acordul.

ionut butoiu

Am murit. Strigam la el "nu am murit, sunt aici". Și vedeam cu rând pe rând cedau. Medicii m-au declarat decedat. Cred că datorită medicului anestezist sunt în viață. După 20 de minute, inima și-a revenit și medicul anestezist a strigat "și-a revenit". După 12 ore de operație, am ieșit din sală. Operația a fost reușită. Au spus că voi rămâne paralizat de la gât în jos. Am spus ce s-a petrecut în sala de operație, pas cu pas", a spus părintele Ionuț Butoiu.

Părintele Cucu, de la "Bagdasar-Arseni", povesteste acest caz: Un preot din Câmpina, Ionuţ Butoi, a fost adus de la Constanţa în Urgenţă, unde i s-a diagnosticat, în urma unui nefericit accident, o fractură cervicală cu paralizie totală, iar verdictul a fost: stare generală alterată grav, moarte iminentă. De la câteva ore câte au opinat medicii că va trăi au trecut câteva zile şi atunci s-a hotărât încercarea unei intervenţii chirurgicale de mare risc, iar operatorul principal, un nume cunoscut nu numai în ţară în traumatisme medulare, dr. Florin Exergian, le-a spus membrilor familiei, eram de faţă, că oricum, dacă Dumnezeu va vrea ca el să trăiască, va trăi, dar de mers pe picioare nu va mai putea merge niciodată. Operaţia a fost laborioasă şi ce şi-a propus chirurgul a realizat cu "amendamentul" spus înainte de a intra în sala de operaţie: "Nu va mai putea merge niciodată!" Au urmat săptămâni chinuitoare de recuperare, iar la jumătatea lunii noiembrie pr. Ionuţ Butoi a plecat acasă la familie, la cei doi copii, în cărucior, dar cu speranţa recuperării totale, deşi prognosticurile specialiştilor erau dintre cele mai sumbre. Părintele a continuat cu rugăciunea şi cu munca de recuperare individual. În luna aprilie 2009 primesc un telefon, iar părintele îmi spune că este jos în curtea spitalului şi a venit pentru un control programat la dr. Exergian, chirurgul operator şi autorul primului verdict. Am coborât să-l întâmpin gândindu-mă că a venit însoţit şi, evident, în cărucior. Nu mică mi-a fost uimirea să-l văd pe părintele coborând de la volanul maşinii personale, fără măcar să se sprijine într-un baston. Am plecat împreună spre cabinetul doctorului (e adevărat, cu paşi mai înceţi), dar important e că mergea pe picioarele sale fără nici un sprijin. Când ne-a văzut dr. Exergian intrând în cabinet, şi-a făcut o cruce largă şi a spus, adresându-mi-se: "L-a iubit Dumnezeu, părinte! Pentru mine era un om salvat de la moarte dar infirm pe viaţă." Dumnezeu a vrut ca părintele Ionuţ Butoi să slujească încă ani mulţi de acum încolo".

Sursa:ziarullumina.ro

Articole despre


Articole din Spiritualitate