facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

16 Lectii de viata de la Brandon Bays, autoarea metodei "Calatoria"

Spiritualitate

"Călătoria" este un set de instrumente de vindecare emoțională care s-a răspândit în ultimii 20 de ani în întreaga lume. În România, ea a ajuns pentru prima dată în anul 2013, când Brandon Bays – cea care a conceput această metodă, expert în vindecarea minte-corp și autoarea best-seller-ului internațional cu același nume – a susținut primul seminar de bază despre această metodă, seminar numit "Journey Intensive", prezent actualmente în 46 de țări.

Seminarul "Journey Intensive" este un adevărat izvor de inspirație și de sănătate emoțională și fizică prin deprinderile de viață predate și principiile sănătoase pe care se bazează procedeele expuse.
Iată câteva dintre lecțiile de viață care transpar din viața, opera și seminariile oferite de Brandon Bays de-a lungul timpului în întreaga lume.

1. Încetează să mai cauți
"Ești deja liber și complet. Esența ta este vastă, nelimitată, iar conștiința iluminată pe care o cauți este deja prezentă, chemându-te să vii acasă la propriul Sine... chiar acum."
"Conștientizează că ceea ce ești tu este strălucitor, neprețuit, nemaipomenit. Această esență strălucește în fiecare dintre noi. Suntem cu toții diamante."
"Nu trebuie să obții nimic, doar relaxează-te… ceea ce vrei să obții este deja aici… este ceea ce ești!"

2. Iubește-te în totalitate
"Când ești dispus să aduci lumina iubirii asupra părților de care nu ești prea mândru – asupra părților neacceptate, neiubite, a emoțiilor nedorite, în toate colțurile întunecate ale sufletului tău – iubirea le va impregna, la va îmbrățișa, până când vei fi doar însăși iubirea. Iubirea apare atunci când expui totul la lumină."

3. Iertarea este cheia către libertatea interioară
"Foarte adesea facem greșeala de a crede că iertăm pe celălalt de dragul său. Adevărul este că ori de câte ori iertăm și ne eliberăm de conștiința întregii povești de care ne agățam și cu care ne hrăneam, noi suntem cei eliberați."
"Iertarea este calea către libertate, dacă ești dispus să renunți la jocurile tale, să fii smerit, să te deschizi și să eliberezi durerea stocată și să permiți compasiunii naturale pentru ceilalți să apară. Smerenia este calea către adevărata iertare."
"Puterea vindecătoare a iertării este palpabil de puternică. Ea vindecă trupuri. Vindecă vieți. Vindecă relații. Poate vindeca națiuni întregi. Și este un adevărat dar pe care ți-l poți oferi ție însuți."

4. Ascultă-ți inima
"Nimeni nu-ți poate spune ce este mai bine pentru tine. Ascultă-ți inima – ea știe care sunt acțiunile perfecte. Când te simți încătușat, fără opțiuni, ai încredere în ghidarea înțelepciunii tale interioare. Doar ai încredere și abandonează-te."

5. Ascultă-ți corpul
"Uneori suntem prinși în confuzia minții. Mintea este un loc înșelător. Se schimbă permanent. Încetează să mai cauți răspunsurile în minte. În schimb, adu-ți întreaga atenție asupra corpului. Corpul este barometrul sufletului tău. Dacă ai o întrebare, rostește-o, respiră și ascultă. Corpul tău nu minte niciodată."

6. Ești responsabil pentru propria fericire
"Crezi că iubirea și fericirea ta depind de cineva sau de ceva din exteriorul tău. Faci greșeala de a crede că bucuria ta provine de la mașina cea nouă, de la pantofii tăi eleganți sau de la vacanța minunată, dar acestea sunt pur și simplu o expresie a bucuriei tale, nu cauza ei."
"Adesea tânjim după acea iubire a-tot-cuprinzătoare, o căutăm la alții, devenim obsedați, chiar dependenți în căutarea noastră. Apoi îi învinovățim pe ceilalți pentru cum ne simțim sau pentru că nu trăiesc după așteptările sau regulile noastre. Și ne străduim să fim și mai mult iubiți, tânjind după atenția pe care simțim că ar trebui să o primim, creându-ne în schimb un sentiment de separare sau singurătate."
"Renunță la căutarea iubirii în afară. Nimeni nu te poate împlini. Ești deja complet, întreg. Odată ce ai realizat că această iubire nu poate pleca nicăieri, ți se deschid toate posibilitățile. Fii dispus să renunți la apărările tale, să fii expus, vulnerabil și lasă-te ghidat de această iubire mai vastă – care nu vine și nu pleacă."

7. Nu te atașa de gândurile tale
"Natura minții gânditoare este frica, îndoiala și judecata – un torent de imagini, cuvinte și sunete imaginate care îți traversează conștiința. Singurul înțeles pe care îl are povestea ta este semnificația pe care tu i-o atașezi. Nu este reală."
"Nu te mai preocupa de gândurile tale. Nu le mai atașa nici un înțeles. Lasă-le să vină și să plece și apoi descoperă ceea ce rămâne neatins de toate gândurile."

8. Acceptă că totul se întâmplă cu un motiv
"Orice se întâmplă în viața ta chiar acum este perfect. Acceptă că se află acolo dintr-un motiv anume. Relaxează-te și renunță la constructele mentale pe care le creează mintea ta. Acceptarea duce la acțiunea corectă, integră."
"Când ne lăsăm prinși într-un gând sau o poveste a lui "eu" și "viața mea" sau ne lăsăm atrași în capcana nesfârșită de a încerca să înțelegem, devenim chiar acel lucru asupra căruia ne focalizăm. Pur și simplu renunță la poveste. Oprește-te din a te mai întreba: "De ce?". Oprește-te din a mai încerca să înțelegi. Oprește-te din a mai învinovăți. Oprește-te din a mai învărti roata. Pur și simplu oprește-te!"

9. Exprimă-ți recunoștința
"Acordă-ți o clipă pentru a observa ce e în jurul tău! Când observi și ești recunoscător pentru tot ce e în jur – persoanele dragi, sănătatea ta, capacitatea ta de a vedea, de a mirosi, de a auzi, de a atinge, de carierea ta, de casa ta, de capacitatea de a respira – această creează o fereastră o deschidere în grație. Când îți acorzi timp ca să te oprești și să fii cu adevărat prezent, fiecare experiență de viață devine o ocazie de a fi recunoscător".
"În fiecare dimineață când te trezești, privește în jur pentru câteva clipe, întâmpină noua zi cu ochi noi și experimentează Grația care te înconjoară. Mulțumește din toată inima pentru încă o zi în care ai fost binecuvântat cu daruri neprețuite. Amintește-ți că totul îți este dat cu împrumut. Tu doar ai grijă de ce ți se dă. Aceste daruri nu au fost niciodată ale tale, ele doar ți-au fost împrumutate. Totul îți este dat cu împrumut."

10. Renunță la nevoia de a ști
"Ai simțit recent că "Ai nevoie să știi"? Ai petrecut mult timp încercând să dezlegi misterele vieții? Renunță la nevoia de a ști totul. Dacă mintea ta gânditoare ar fi putut dezlega lucrurile, ar fi făcut asta de mult. Viața este un mister – incognoscibil și divin. Savurează cu bucurie acest mister."

11. Renunță la atașament
"Libertatea poate fi exprimată în vacuitatea non-atașamentului: non-atașament față de idei, credințe și cunoștințe acumulate, toate acestea fiind doar constructe mentale născute din experiențele trecute, care îți îndepărtează atenția de la ceea ce este aici, acum – de la conștiința momentului prezent.
"Când alegi să renunți la tot ceea ce crezi că știi și lași toate filtrele să cadă atunci tot ce rămâne este Conștiința."

12. Încetează să mai lupți. Pur și simplu abandonează-te
"Ce te împiedică să fii pe deplin prezent în fiecare clipă?" Conștientizează scuzele pe care le folosești pentru a justifica faptul că nu ești prezent. Lasă gândurile cu privire la trecut sau viitor, la "de ce?" și "cum?" să se liniștească. Observă strategiile prin care ești distras de mișcarea neîntreruptă și activitatea vieții. Ascultă-ți dialogul intern: "Nu am timp. Am atâtea de făcut!" Când încetezi lupta, renunți la joc, îți permiți să fii pe deplin prezent. Acordă-ți permisiunea de a te opri pur și simplu."

13. Viața îți oferă întotdeauna o a doua șansă
"Fiecare experiență de viață este maestrul tău. Fiecare zi este un nou început. Fiecare oră este un nou început. Fiecare secundă este a doua ta șansă."

14. Indiferent cât de profunde îți sunt problemele, te poți vindeca
"Indiferent cât de profunde îți sunt problemele și indiferent cât de mult timp te-ai luptat cu ele, există posibilitatea să devii absolut liber, întreg, vindecat."

15. Toate răspunsurile există deja în interiorul tău
"Ești ocupat cu căutarea a ceva "acolo, afară" – a unui ideal, a unui paradis - poate Nirvana? Și dacă nu este nimic de găsit, de atins? Când îți orientezi conștiința spre interior, realizezi că deja te odihnești într-un ocean de perfecțiune, un ocean al tuturor posibilităților, în această conștiință iluminată."

16. Dă-ți voie să simți plenar
"Adevăratul curaj presupune disponibilitatea de a experimenta plenar tot ce simți în momentul prezent. Poți încerca să fugi de emoțiile tale, dar în cele din urmă ele te vor ajunge din urmă. Te vor vâna, până când renunți la cursa ta. Fii dispus să rămâi tăcut, să te deschizi față de emoțiile tale și să le simți plenar. Apoi observă ce rămâne."


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre Brandon Bays, Călătoria, Journey Intensive, iertare, iubire, vindecare, recunostinta