facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucul de cartofi

Sucuri

Se obţine la fel ca şi celelalte sucuri, cu ajutorul storcatorului prin presare a tuberculilor foarte bine spălaţi în prealabil.
Este recomandat să fie consumat atunci când este foarte proaspăt, altfel el oxidându-se rapid şi pierzându-şi o parte din calităţile terapeutice. Constituie unul din cele mai blânde remedii din gama pe care o vom prezenta acum, având efecte calmante, antiacide şi uşor depurative.

cartof2

Ce îl face atunci un medicament puternic? Studii recente au arătat că sucul foarte proaspăt de cartof conţine anumite substanţe înrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a dezvoltării tumorilor, de oprire a proliferării virusurilor hepatice, efecte hipotensoare şi... anticoncepţionale.

Să vedem în continuare mai multe despre aplicaţiile acestui remediu:

Obezitate
- o jumătate de pahar de suc de cartofi băut cu un sfert de oră înainte de fiecare masă (indiferent cât de săracă din punct de vedere cantitativ ar fi) are efecte foarte puternice de inhibare a apetitului alimentar. Mai mult, acest remediu stimulează din plin procesele de eliminare, ceea ce determină o accelerare a procesului de slăbire.

Hepatită virală A, B, C - se bea de două ori pe zi o combinaţie formată dintr-un sfert de pahar (50 ml) de suc de pătrunjel şi trei sferturi de pahar (150 ml) de suc de cartofi. Cura durează vreme de 30 de zile, cu o pauză de 10 zile, după care se poate relua. Efectele în tratarea hepatitelor, cronice sau acute, sunt cu adevărat extraordinare.

Constipaţii uşoare, reumatism
- se bea jumătate de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile, timp de 2-3 săptămâni. Pentru a face gustul mai suportabil, se poate adăuga şi suc de morcov.

Scorbut
- sucul de cartofi este în această afecţiune unul din cele mai puternice şi mai rapide remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, în timpul sezonului rece.      

Cancer gastric
- se bea câte un sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe zi. Pentru un gust mai blând şi un efect mai puternic, se diluează cu suc de morcov. Efecte şi mai puternice se obţin cu următoarea combinaţie, care are o eficienţă foarte mare şi în cazul gastritei. Se face următorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml varză + 500 ml morcov. Se bea această cantitate pe parcursul unei zile. În ciuda gustului destul de greu de suportat, acest amestec, băut în cure de 20 de zile, are efecte excepţionale în această categorie de afecţiuni. Dacă simţiţi că vă este greu să beţi foarte mult din această combinaţie, puteţi înjumătăţi cantitatea zilnică.

Sucul de cartofi contine hidrati de carbon, protide, lipide, saruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hranitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat in gastrite, ulcere gastrice si duodenale, diabet, litiaza biliara, constipatie. Se bea cite 1/2 pahar de 3-4 ori pe zi, timp de o luna, in diabet sau ulcere gastroduodenale. In caz de litiaza biliara, obezitate, constipatie sau hemoroizi, se bea cate 1/2 pahar de 1-2 ori pe zi.

Este indicat in ulcere gastrice si duodenale sau in diabet; o jumatate de pahar de 4-5 ori pe zi, timp de o luna, pentru ulcere; mici cure de 10 zile, in fiecare luna sau din doua in doua luni, la diabetici.
In combinatie cu morcovi sau telina, in cantitati egale, este deosebit de bogat in principii revitalizante.

Articole despre cartofi


Articole din Sucuri