facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucul de ridiche

Sucuri

Sucul obţinut din ambele tipuri de ridichi are - veţi vedea - un miros destul de greu de suportat, din cauza unor substanţe sulfuroase care se dispersează în timpul preparării.

ridichi

Efectele terapeutice compensează din plin acest neajuns. În primul rând, acest suc este o adevărată mătură pentru vezica biliară şi pentru rinichi, pe care le curăţă rapid de calculi. Apoi, are un efect puternic diuretic, motiv pentru care este folosit şi ca detoxifiant în reumatism, în bolile produse de intoxicarea lentă a organismului. În medicina mânăstirească este la mare preţ acest suc pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.

Reumatism - se dizolvă un sfert de pahar de suc de ridiche în trei sferturi de pahar de suc de morcovi. Se beau pe stomacul gol două asemenea doze pe zi: una dimineaţa şi una seara. Cura durează minimum două săptămâni şi se face mai ales la schimbarea de anotimp.

Bronşită cronică - într-o jumătate de pahar de suc de ridiche se pun 4 linguri de miere şi se amestecă bine. Se bea cu înghiţituri mici acest remediu, dimineaţa.

Calculi biliari - se amestecă patru linguri de suc de ridiche cu aceeaşi cantitate de suc de pătrunjel. Se bea această combinaţie înainte de fiecare masă cu un sfert de oră. Tratamentul durează trei săptămâni şi este deosebit de eficient în cazul microlitiazei.

Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un sfert - o jumătate de pahar) de suc de ridiche. Efecte mai puternice are următoarea combinaţie:
O combinaţie pentru eliminarea calculilor renali: 400 ml morcov + 100 ml castraveţi + 100 ml ridichi (negre sau roşii) - rezultă 600 ml, care se beau, în câteva reprize, dimineaţa, pe stomacul gol. Tratamentul durează minimum 21 de zile şi este eficient indiferent de natura calculilor.

Articole despre ridichi