facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Sucul de sfecla

Sucuri

Este unul dintre cele mai pretioase pentru refacerea globulelor rosii si a sangelui in general.

suc-sfecla

In special femeilor li se recomanda sa consume sucuri de sfecla cu morcov, minim 0,5 l pezi. Baut simplu, mai mult de un pahar odata, are efect de purificare, dar da greata si ameteala tocmai datorita efectului asupra ficatului; se recomanda deci, initial, sa se consume mai putin suc de sfecla, pana ce actiunea lui de curatire este tolerata, apoi sa se creasca proportia la un pahar mare de doua ori pe zi.

Este energetic si indicat celor care sufera de anemie, demineralizare, tuberculoza, nevroza si guta.

De asemenea, este foarte eficient la menopauza, avand un efect mult mai mare decat medicamentele sau hormonii sintetici.

Sucul de sfecla rosie contine zaharuri, saruri minerale, oligoelemente, vitamine: A, B, C, PP. Este racoritor, foarte nutritiv si energetic. Se recomanda in anemii, demineralizare, TBC si chiar si in cancer. Este foarte folositor in cazul epidemiilor de gripa. Este contraindicat diabeticilor. Nu este indicat sa se consume prea mult suc de sfecla, deoarece da stari de voma si greturi, ca urmare a efectului de epurare rapida a substantelor toxice din ficat. Se recomanda un pahar de suc, repartizat in trei reprize. Este un suc fortifiant, imbunatateste metabolismul, creste continutul de hemoglobina in singe (datorita fierului, cobaltului si altor microelemente necesare in formarea singelui), scade presiunea arteriala (magneziul din aceasta leguma contribuie la normalizarea tensiunii). Folosirea regulata a sucului de sfecla contribuie la pastrarea prospetimii pielii fetei.

Terapeutul austriac Rudolf Breuss consideră acest suc drept unul din cele mai puternice remedii în tratarea cancerului şi a leucemiei.
Tuturor pacienţilor slăbiţi, anemici sau care nu aveau poftă de mâncare le prescria o cură cu acest suc, pe care îl recomanda să fie băut cu linguriţa, pentru a avea efecte mai puternice.

Anemie, slăbiciune generală a organismului - se bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, în reprize, pe cât posibil înainte de masă cu minimum o jumătate de oră.
Gripă - se beau 1-2 pahare de suc de sfeclă roşie pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice şi măreşte rapid capacitatea de luptă a organismului împotriva infecţiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol câte un sfert de pahar de suc de sfeclă roşie, diluat cu suc de morcov, de 2-3 ori pe zi. O cură durează 30 de zile şi are o eficienţă extraordinară în cazul alergiilor la polen şi la praf.
O combinaţie contra cancerului şi leucemiei - se amestecă: 50 ml pătrunjel + 100 ml sfeclă + 400 ml morcov + 1 linguriţă suc de lămâie. Se bea întreaga cantitate pe parcursul unei zile, în cure de minimum o lună.

Articole despre sfecla