facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Uleiurile esentiale trateaza problemele emotionale

Uleiuri esentiale

Unde le poti gasi si la ce folosesc?

Uleiurile esentiale pot fi folosite cu succes in tratarea problemelor emotionale. Iata care sunt acestea si afectiunile in care pot fi folosite.
 
Furie: pergamuta, iasomie, neroli, portocala, patchouli, musetel, trandafir, vetiver, ylang ylang.
 
Anxietate: cedru, pergamuta, tamaie, lavanda, mandarina, neroli, patchouli, musetel, trandafir, lemn de santal, vetiver.

ulei esential

 
Incredere: dafin, pergamuta, chiparos, grepfrut, iasomie, portocala, rozmarin.
 
Depresie: pergamuta, tamaie, geranium, grepfruit, iasomie, lavanda, lamaie, mandarina, neroli, portocala, musetel, trandafir, lemn de santal, ylang ylang.
 
Oboseala, epuizare: busuioc, pergamuta, piper negru, chiparos, tamaie, ghimbir, grepfrut, iasomie, lamaie, patchouli, menta, rozmarin, lemn de santal, vetiver.
 
Frica: pergamuta, cedar, tamaie, grepfruit, iasomie, lamaie, neroli, portocala, musetel, lemn de santal, vetiver.
 
Suparare: chiparos, tamaie, neroli, trandafir, lemn de santal, vetiver.
 
Nesiguranta: pergamuta, cedar, tamaie, iasomie, lemn santal, vetiver.

Nervozitate: lavanda, mandarina, neroli, musetel, lemn de santal.
 
Singuratate: pergamuta, tamaie, musetel, trandafir.
 
Memorie si concentrare: busuioc, piper negru, chiparos, isop, lamaie, menta, rozmarin.
 
Atacuri de panica: tamaie, lavanda, neroli, trandafir.
 
Stres: pergamuta, tamaie, geranium, grepfrut, iasomie, lavanda, mandarina, neroli, patchouli, musetel, trandafir, lemn de santal, vetiver, ylang ylang.
 
Uleiurile esentiale pot fi utilizate astfel: frectie, inhalare, vaporizare, bai aromatice, bai la picioare, comprese, masaje si ingrijirea pielii. Uleiul esential are o actiune imediata si foarte benefica datorita concentratiei mare pe care o are.
 
Nu le folosi nediluate!

Fiind foarte concentrate, aceste uleiuri pot deveni periculoase daca nu sunt folosite cu atentie. Utilizand uleiurile esentiale cu atentie ca si pe medicamente si urmand sfaturile din prospect, poti profita de beneficiile aromaterapiei in siguranta.

Este ideal sa amesteci uleiurile esentiale cu alte uleiuri de baza (vegetale) care sunt distilate din diferite plante, copaci, radacini sau seminte: uleiul de sambure de caisa, uleiul de avocado, uleiul de morcov, uleiul de migdala dulce, uleiul de samburi de struguri, uleiul de aluna, uleiul de jojoba, uleiul de masline, uleiul de trandafir.

Articole despre


Articole din Uleiuri esentiale