facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Vindecare prin terapia de purificare a colonului

Alte terapii

Mai multi cercetatori americani au descoperit o metoda radicala de vindecare a numeroase boli grave, si anume înlaturarea din organism a ceea ce este denaturat, toxic, eliminarea materiilor încrustate si depuse timp de ani de zile la nivelul intestinului gros. Dupa opinia lor, aceasta terapie este un pas fundamental pentru a ne mentine singuri o stare de sanatate de exceptie.

Vindecare prin terapia de purificare a colonului

Experienta practica arata un fapt evident: tot mai multi oameni se plang, de la varste din ce în ce mai fragede, de perturbari functionale si organice complexe, care uneori nu fac decat sa se complice prin folosirea anumitor medicamente. În plus, exista si situatiile incredibile ale unor persoane care se confrunta cu simptome dureroase neplacute sau cu stari de indispozitie accentuata si care, adresandu-se medicului, obtin, dupa serii întregi de analize, raspunsul “Nu ai nimic!”. Dar putin stiu ca o stare generala proasta a organismului poate fi rapid îndepartata prin eliminarea materiilor toxice acumulate de-a lungul timpului în corp, mai ales la nivelul intestinului gros, a colonului.

Ideea unei cure de purificare a colonului nu este noua, ea fiind prezenta în terapiile traditionale indiene de mii de ani. Recent, medici renumiti au „redescoperit“ aceasta metoda unica, ce are un rol fundamental în functionarea întregului organism.

Printre promotorii din Occident ai acestei metode inedite de purificare si vindecare sunt dr. Bernard Jensen si dr. Richard Anderson din SUA. Ei au studiat timp de mai bine de 40 de ani modul în care disfunctiile de eliminare a substantelor toxice din organism si implicit activitatea colonului (ca organ principal cu rol în eliminare) se reflecta în starea de sanatate a întregului organism. Prin aceasta metoda, ei au reusit sa elimine din corpul uman cantitati incredibile de acumulari toxice, ceea ce a avut ca efect vindecari miraculoase si schimbari remarcabile a tonusului general si chiar a starii psihice, mentale si spirituale a fiintei tratate. Prezentam în continuare metoda lor, într-un mod accesibil si adaptat conditiilor tarii noastre.

Functionarea si importanta colonului

Cum ar trebui sa functioneze un intestin sanatos si ce functii trebuie sa îndeplineasca? Vom urmari în continuare sa oferim cateva repere. Prin valva ileo-cecala, chimul (fluidul nutritiv rezultat în urma digestiei) patrunde în cecum din intestinul subtire. În aceasta etapa, chimul este compus din substantele alimentare nedigerate înca sau nedigerabile, sucuri secretate de ficat, pancreas si intestin subtire si apa. În cecum, o mare parte a apei este înlaturata, iar chimul se transforma într-o substanta de consistenta semi-solida care va constitui materiile fecale. Pentru a favoriza eliminarea acestora, celule specializate de la nivelul peretelui intestinal secreta o substanta mucoasa; datorita miscarilor peristaltice ale intestinului, fecalele sunt gradat împinse în intestin catre punctul de evacuare. Aceasta miscare peristaltica este determinata de prezenta hranei în stomac.

Tot la nivelul intestinului gros se desfasoara si alte procese chimice complexe realizate de numeroase tipuri de bacterii “prietenoase”. Rolul acestora este de a realiza o ultima etapa transformatoare, de digestie, prin care din materiile fecale sunt sintetizate si extrase vitamina K, vitamine din complexul B si alte substante nutritive care vor fi resorbite în organism. În mod normal, aceste bacterii „prietenoase“ din intestinul gros nu se gasesc decat într-o infima masura sau chiar deloc la nivelul intestinului subtire. Într-un intestin sanatos, proportia normala a acestor bacterii este de cel putin 80% Lactobacillus acidophillus si L. bifidus si 20 % alte tipuri de bacili; aceasta proportie se poate schimba radical din cauza alimentatiei sau a obiceiurilor gresite.

Conform studiilor realizate de dr. Bernard Jensen si de profesorul John Harvey Kellog de la Battle Creek Sanitarium, SUA, intervalul optim pentru realizarea eliminarii prin scaun, în cazul unei alimentatii normale, la un adult, trebuie sa fie de aproximativ 18 ore! Fireste, acest interval difera în functie de tipologia si de tipul de metabolism al fiecarui om, dar este important sa existe macar o apropiere de acest optim.

Autointoxicarea organismului

În cazurile în care colonul functioneaza sub normal, din cauza diferitelor disfunctii, deseurile toxice care ajung în acesta sunt partial absorbite în fluxul sanguin, de unde ajung sa fie “distribuite” în diferitele tesuturi corporale. Disfunctia oricaruia dintre sistemele principale de eliminare a toxinelor din corp determina acumularea si depunerea reziduurilor ce nu pot fi eliminate, în propriul organism. Unii medici considera ca toxinele ce persista în colon nu pot fi resorbite în circulatia sangvina sau ca o stare de constipatie în care eliminarea se realizeaza o data la 4-5 zile, poate fi considerata o stare relativ normala.

Realitatea se dovedeste însa mult diferita, iar dovada cea mai concludenta este ca purificarea colonului prin metode adecvate constituie o metoda de “recuperare” a întregului organism si nu numai a tubului digestiv.

O data cu acumularea toxinelor în tesuturi, ca urmare a procesului deja descris, activitatea celulara este influentata negativ si, nu dupa mult timp, digestia începe sa se înrautateasca: hrana si celelalte substante nutritive ajung sa fie digerate incomplet, ceea ce va conduce la alterarea starii diferitelor tesuturi corporale. Nu se pot forma tesuturi sanatoase dintr-o hrana incomplet digerata. Procesul continua prin faptul ca diferitele tesuturi si organe care deja au ajuns sa fie “depozite” de toxine, vor functiona tot mai lent, generand diferite disfunctii sau boli. Aceste fenomene pot face ca un organism sanatos sa devina intoxicat, cu semne evidente de uzura. În cazul în care constatam ca deja ne aflam într-un astfel de moment, este necesar mai mult ca oricand sa apelam la o terapie de purificare.

Un organism intoxicat nu are capacitatea de a elimina singur toate reziduurile nocive; o data cu acest proces de acumulare de toxine, procesele naturale de oxidare din tesuturi se reduc, iar în lipsa oxigenarii adecvate a tesuturilor energia vitala începe sa scada. Oamenii bolnavi sunt aproape întotdeauna persoane obosite si devitalizate, lipsite de energie, care au nevoie în mod imperios de mijloacele naturale de eliminare a acumularilor toxice. Pentru a fi clar ca aceste fenomene de “autointoxicare” nu sunt rare si pasagere, este bine sa cunoastem faptul ca una dintre cele mai frecvente localizari ale cancerului este la nivelul colonului. Nici o statistica nu mentioneaza, însa, si numeroasele boli care deriva din incapacitatea de eliminare a substantelor toxice de catre organism si care, nu rareori, sunt incluse în categoria “boli din cauza insuficient cunoscuta”.

Principalele cauze ale autointoxicarii

Alimentatia

Studii statistice întreprinse în mai multe tari au aratat ca cei care traiesc mai mult în aer liber, aproape de natura, care consuma o hrana vegetala pura, nu se confrunta decat foarte rar cu disfunctii la nivelul colonului si, implicit, starea lor generala de sanatate este mult mai buna. Populatia ce traieste în zonele urbane se afla, spre deosebire de acestia, la polul opus, suferind de diferite tulburari si afectiuni ale intestinului gros.

Cercetatorii considera ca radacina acestor dizarmonii consta în modul de cultivare si de preparare a alimentelor pe care le consumam. Hrana procesata, prajita, fiarta excesiv, conservata, chimizata, deshidratata, uscata, supra-rafinata etc, nu este receptata niciodata într-un mod optim de catre organismul nostru. O dieta bazata pe o astfel de hrana prelucrata va determina formarea, la nivelul colonului, a unei materii foarte aderente, greu de eliminat, care îngreuneaza foarte mult tranzitul normal. Daca luam în considerare si faptul ca aceasta alimentatie începe pentru multi de la o varsta foarte frageda putem întelege cum este posibil ca unele boli specifice celor în varsta sa apara tot mai frecvent chiar la copii si adolescenti. În America, pe parcursul a 50 de ani, s-a facut trecerea de la alimentatia ceva mai naturala de la începutul secolului trecut, la alimentatia americana standard (ASD) – bogata în carbohidrati si proteine, preluate din semipreparate. Astfel, aceasta tara, care a condus multa vreme în topul primelor 100 de tari considerate cele mai sanatoase din lume, a coborat de la locul 1 la locul 100, fapt prea putin luat în seama de cei ce privesc cu ardoare catre minunile Vestului!

Alimentele mentionate, consumul crescut de alcool, cafea, ciocolata, zahar alb, precum si fumatul, genereaza în scurt timp o modificare a starii de aciditate (pH-ului) a organismului. Astfel, daca pentru un organism sanatos pH-ul colonului ar trebui sa fie alcalin (7,5-8), în cazul organismului intoxicat el devine foarte acid (1-4). În acest mediu corporal acid (fapt ce poate fi constatat prin aciditatea sangelui, urinei si a altor fluide corporale), flora intestinala se schimba radical; aceasta ajunge de la o predominanta a bacteriilor “prietenoase” de tipul Lactobacillus bifidus la dezvoltarea în exces a bacteriilor E. coli si creeaza în acelasi timp un mediu favorabil pentru dezvoltarea Candidei albicans. Lucrurile nu se opresc aici. În opinia dr. Richard Anderson, specialist în tratarea tulburarilor colonului, schimbarea pH-ului organismului, semn al unei stari toxice crescute, conduce la formarea unei placi de mucoid la nivelul colonului, fenomen responsabil de multe dintre bolile grave.

Reziduurile emotionale

Gandurile si emotiile noastre actioneaza prin mecanismele nervoase si hormonale si pot face ca imunitatea noastra sa creasca sau sa scada peste noapte. Aceasta nu este o figura de stil, ci o realitate. Iata cateva dovezi statistice ale acestui fenomen: peste 60% dintre femeile cu cancer de san au personalitati reprimate, se simt lipsite de speranta sau incapabile sa îsi exprime, si cu atat mai putin sa înlature, anumite emotii negative cum ar fi mania, teama etc. O alta investigatie a aratat ca din 33 de copii bolnavi de leucemie, 31 se confruntasera, în ultimii 2 ani de dinaintea declansarii bolii, cu o pierdere traumatica sau o schimbare radicala traumatizanta în mediul apropiat. Chiar si experientele realizate asupra soarecilor de laborator au aratat ca prin varierea nivelului de stres la care acestia erau supusi, rata unei forme de cancer de san putea sa fie modificata si controlata de la 7% la 92%!

Pentru cei mai multi dintre cei care ajung sa aiba o stare toxica în organism, se poate vorbi de o adevarata “armura emotionala”, similara întrucatva placii mucoide de la nivelul colonului, “armura” ce învaluie constiinta celui în cauza, determinandu-l sa se simta deprimat, trist, lipsit de resurse, pesimist, melancolic, sa sufere de insomnii, cu alte cuvinte sa traiasca o forma sau alta de chin launtric. Exceptionala din punctul de vedere al practicii modalitatilor de purificare este eliminarea rapida, o data cu reziduurile fizice, a multor tensiuni si emotii reprimate. Întotdeauna un proces corect de purificare va fi resimtit ca o veritabila usurare pentru întreaga fiinta. Aceasta „platosa“ formata din impuritatile si toxinele acumulate la nivel emotional este de natura sa creeze, asemenea unui magnet psihic, conditiile necesare unei impurificari tot mai accentuate a corpului. “Gandurile negre” scad aproape instantaneu pH-ul fluidelor corporale, ceea ce este în directa legatura, asa cum am aratat, cu acumularile toxice din corp.

Cercul vicios al autointoxicarii fizice si mentale poate si trebuie sa fie rupt prin realizarea unei adecvate detoxifieri si regenerari a corpului, ceea ce va crea forta necesara eliminarii definitive a deseurilor nocive de la nivel psihic si mental.

Constipatia, bolile colonului si afectiunile degenerative

Un studiu american recent, realizat asupra unui numar de 1500 de femei, a evidentiat faptul ca în cazul celor care sufera de constipatie severa de mai mult timp, celulele cu structura anormala, modificata, prezente în fluidul extras de la nivelul sanilor este de 5 ori mai mare decat în cazul femeilor ce au o eliminare normala. Acest tip de celule anormale au fost identificate si în cazul femeilor cu cancer de san, ceea ce reveleaza legatura între bolile grave si eliminarea deficitara a acumularilor toxice din organism.

Ce se întelege însa prin constipatie? În mod curent, multi dintre oameni si chiar medici, considera constipatia o stare în care materiile fecale se elimina o data la 2-3 zile. Din perspectiva unui ciclu corect de eliminare, aceasta este însa o greseala. Dr. Jensen a ajuns, în urma studiilor sale, la concluzia ca trebuie sa existe cel putin 1 sau 2 scaune pe zi pentru a nu se produce nici un fel de obstructionare în functionarea normala a colonului. În urma terapiei de purificare a colonului realizata de persoanele care sufera de mai multi ani de constipatie, au putut fi eliminate materii încrustate de luni si chiar ani de zile în peretele colonului, imagine socanta si pe deplin convingatoare pentru pacientul în cauza.

Constipatia, considerata de multi doar un fenomen secundar, genereaza în timp unul sau mai multe dintre urmatoarele efecte:
- creeaza mediul propice pentru dezvoltarea unei placi de mucoid foarte consistente
- este primul pas spre procesul de autointoxicare a corpului
- creeaza conditii propice pentru aparitia cancerului de colon, una dintre cele mai frecvent întalnite forme de cancer
- diminueaza considerabil activitatea sistemului imunitar
- permite aparitia afectiunilor colonului, cum ar fi: balonarea (gazele intestinale), colitele, ulceratiile, colonul spastic, iritatiile la nivelul colonului, polipii, disfunctii ale secretiei de mucus si chiar prolapsul.
- permite aparitia parazitilor intestinali si dezvoltarea unor bacterii care pot genera efecte nocive, cum este E. coli.
- “ajuta” la aparitia afectiunilor cardiovasculare
- creeaza premizele aparitiei bolilor de piele grave (cum este psoriazisul)
- favorizeaza si agraveaza boli complexe ca: reumatismul, diabetul, hipertensiunea, tulburarile si congestiile hepatice, problemele renale si urinare (în special infectiile).

Placa de mucoid

Nu este propriu-zis o cauza a autointoxicatiei, ci mai degraba un efect al acesteia. Ea reprezinta unul din fenomenele principale care duc la agravarea starii colonului si implicit a întregului organism.

Ce este aceasta “placa de mucoid”? Celule specializate de la nivelul tubului digestiv secreta o forma de mucus, vascos si alunecos, ce formeaza mai multe straturi asemanatoare unei captuseli interioare. În prezenta mediului excesiv de acid însa, acest mucus este secretat în exces (în încercarea organismului de a proteja peretii tubului digestiv), se coaguleaza si formeaza o substanta din ce în ce mai dura.

De-a lungul timpului, acest tip de strat format la nivelul intestinului ajunge sa “prinda” în componenta sa materiale nocive cum ar fi: metale grele toxice, reziduuri ale unor medicamente, pesticide si alte substante distructive. În plus, ea reprezinta mediul ideal pentru dezvoltarea unor bacterii si paraziti intestinali, care gasesc un mediu propice, greu de eliminat prin clismele obisnuite.

Placa de mucoid, foarte rezistenta si aderenta la peretii colonului, avand o structura elastica asemanatoare cauciucului, este adesea confundata cu structura normala a peretilor intestinali. În plus, ea este aproape imposibil de eliminat doar prin mijloace mecanice. Cei mai multi dintre oameni raspund extraordinar de bine la îndepartarea acestui strat format ca urmare a dezechilibrelor alimentare si a modului gresit de viata. Studii recente pun aparitia cancerului de colon, a polipilor, a diverticulilor si a bolilor inflamatorii ale intestinelor pe seama mutatiilor ce apar la nivelul acestei placi mucoide.

Dr. R. Anderson si dr. Jensen au mentionat în mai multe din lucrarile lor faptul ca acest strat poate face ca diametrul colonului sa creasca de 2-3 ori, dar orificiul central, “zona utila” pentru deplasarea substantelor din intestin nu este mai mare decat grosimea unui creion! În astfel de situatii, aceasta placa este un obstacol major în absorbirea substantelor nutritive din colon. Obstructionand functiile normale ale peretelui colonului, ea reprezinta punctul de pornire în intoxicarea sangelui, a limfei si mai apoi a întregului corp.
Sursa: kamala.ro

Articole despre colon