Cand gresim in diete?
Sanatate
Cand ne dam seama ca am luat in greutate mai mult decat ne dorim, avem o inclinatie normala spre a manca mai putin. Sarim peste masa de pranz sau mancam foarte putin la cina in speranta ca reducand cantitatea de alimente, corpul nostru va arde grasimile in exces. Dar acest lucru nu este neaparat adevarat. Mancand mai putin, de fapt, ingreunam procesul de pierdere in greutate.
Trebuie avut in vedere ca organismul uman s-a format acum milioane de ani, si in acele vremuri nu existau diete. Singurul eveniment din viata oamenilor cu calorii scazute era foametea. Cei care puteau face fata unei perioade de lipsa de hrana erau cei care reuseau sa supravietuiasca. Corpurile noastre, asadar, si-au dezvoltat un mecanism propriu care ne ajuta sa supravietuim unui regim sarac.
Cand cercetatorii au comparat persoane supraponderale cu persoane slabe, au constatat ca ambele categorii consuma acelasi numar de calorii. Ceea ce ii diferentiaza este cantitatea de grasimi consumata. Persoanele slabe consuma mai putine grasimi si mai multi carbohidrati.
A pierde in greutate nu se poate realiza peste noapte. Un program de slabit atent planificat cere bun simt si o anumita indrumare. Din pacate exista o multime de informatii gresite in jurul nostru si la fel de multi oameni usor de pacalit si zapacit.
De fiecare data cand deschizi o revista sau un ziar vezi reclame la noi produse, pastile sau plasturi care inlatura rapid kilogramele in plus. Se pare ca toata lumea cauta acea pastila magica pentru slabit. Milioane de americani incearca sa slabeasca, cheltuind milioane de dolari anual pe programe sau produse de slabit. Adesea pierd in greutate. Dar daca iei legatura cu aceste persoane cinci ani mai tarziu vei constata ca au pus la loc toate kilogramele pierdute in timpul programului.
Recent s-a realizat o trecere in revista a programelor de diete existente in comert pentru a se determina daca au succes pe termen lung. Nici un program nu s-a dovedit eficient. Deci, foarte rapid, asa numita industrie a dietelor a venit pe piata cu noi produse si consideratii false asupra lor pe care FDA (Food and Drog Administration) le-a depistat si a inceput sa le stopeze.
A fi supraponderal si mai ales obez poate cauza numeroase probleme de sanatate grave, iar acum este un lucru stiut ca atunci cand un consum caloric devine excesiv, o parte din acest exces in mod frecvent, este reprezentat de grasimi saturate.
Un mit este faptul ca oamenii se ingrasa consumand prea multe calorii. Este drept, caloriile trebuie luate in considerare, insa in general nu aceasta este cauza obezitatii. De fapt, in momentul de fata oamenii consuma mai putine calorii decat la inceputul secolului. Daca doar caloriile ar fi motivul supraponderalitatii, ar trebui sa fim slabi cu totii. Insa nu suntem. Intr-o viziune de ansamblu, se observa o multime de oameni cu probleme de greutate. Unul din motive il reprezinza sedentarismul. Dar, in aceiasi proportie contribuie si faptul ca dieta noastra de zi cu zi s-a modificat substantial continand o mare varietate de grasimi.
Oamenii care incearca sa slabeasca fara efort fizic, adesea, cu timpul, se ingrasa din nou. Desi initial scad in greutate in timpul dietei, aceasta pierdere consta in apa si masa musculara. In timp ce in momentul cand se depun iar kilograme, acestea reprezinta grasime. Pentru a evita depunerea de grasime trebuie stimulat metabolismul prin exercitii fizice regulate.
Trebuie facut un program lejer de exercitii fizice care sa fie executat zilnic, insa mersul pe jos este cel mai bun si cel mai la indemana exercitiu care duce la intarirea sistemului, osos, controlarea greutatii si tonifierea muschilor.
sursa: armonianaturii.ro