facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Orz

Plante medicinale

Denumire stiintifica:Hordeum vulgare Fam. Graminae.

orz1

orz1_1

In traditia populara: orzul fiert in lapte dulce se intrebuinta contra tusei; fiert in apa, se faceau decocturi si cu ele gargara la copii in durerile de gat, fiert in vin se dadea lauzelor pentru a le intarii.

Compozitie chimica: hordeina (alcaloid), maltina, proteine, amidon, celuloza, saruri de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, in special maltul incoltit. Enzime, fibre solubile, gluten in cantitate mica. Samanta incoltita este mult mai consistenta, cu mai multe vitamine, hormoni, etc, care o face sa fie foarte indicata in multe afectiuni pe care le rezolva. De asemenea frunzele recoltate atunci cand inca nu s-a format spicul sunt cel mai util medicament in lupta cu cancerul. Contine ca toate cerealele inhibitori ai proteazei care neutralizeaza agentii cancerigeni, mai ales la nivelul intestinelor

Actiune farmaceutica: antidiareic, antiinflamator, emolient, drenor hepatic, hipotensor, intareste organismul, potoleste tusea, racoritor, regleaza tensiunea arteriala, stimulator digestiv, stimulator al potentei sexuale, tonic general si al sistemului nervos in special, tonic cardiac etc. se indica pentru reglarea intestinala indiferent ca este vorba despre constipatie sau diaree, chiar si in cazurile cronice o cura cu ovaz sub forma de semninte timp de 30 de zile rezolva cel mai regel organism.
Se poate folosi in urmatoarele afectiuni: acnee, afectiunile cailor urinare, afectiuni dermatologice, afectiunile gatului, afectiuni hepatice, afectiuni oculare, afectiuni pulmonare, afectiuni tiroidiene, afectiunile vezicii urinare, afte bucale, alopecie, amigdalita, angina, anemie, aritmie, artrita, anorexie, astm, ateroscleroza cerebrala, atonie gastrica si intestinala, avitaminoza, bronsiectazie, bronsite cronice, cancer, cardiopatie ischemica, ciroza hepatica, cistite, colecistita, colica abdominala, colita, convalescenta, debilitate, dereglari hormonale, dermatita, demineralizare, dezinterie, diabet, diaree, dischinezie biliara, disfagie, dismenoree, dispepsie, dureri de piept, eczeme, efelide, enterocolite, epilepsie, febra tifoida, fistule perianale, fracturi, frigiditate, friguri, furuncul, gripa, hemofilie, hemoroizi, hepatita virala, hepatita cronica, hipertensiune arteriala, imfarct miocardic, impetigo, inflamarea cailor urinare, inflamarea plamanilor, imflamatia splinei, impotenta sexuala, imunitate, insomnie, insuficienta hepatica, intoxicatii, laringita, lauzie, lombo-sciatica, mastoze- chistice, nefrite, neurastenie, nevralgie faciala, nevralgie de trigemen, obezitate, orjelet, osteoporoza, pancreatita, paralizie, pareza, polinevrita, raceli, rahitism, retard psiho- motor, reumatism acut, rinita, schizofrenie, scleroza multipla, scorbut, stari depresive, sterilitate, stomatita, traheite, transpiratie excesiva, tromboflebite, tuberculoza, tulburari de menopauza, tumori, tuse, tuse convulsiva, ulcer, ulcer varicos, viroza pulmonara.

Preparare:
-50 g de seminte se pun la 1 litru de apa. Fierte apoi 30 minute dupa care se strecoara si se consuma. Se poate consuma numai apa dupa strecurare sau mai util este sa se consume si semintele fierte. Se poate consuma in fiecare zi.
-Se poate fierbe de asemenea 100 g de orz seminte intr-un litru de apa. Dupa aceasta se va trece orzul prin masina de carne dupa ce se strecoara si dupa macinare se amesteca cu lichidul in care a fiert. Se poate adauga miere in cazul ca nu exista diabet.

-50 g de orz seminte nedecorticate se pun la 250 ml apa si se lasa de seara pana dimineata cand se va consuma apa de pe acestea ca laxativ si nutritiv.

-Fulgi de orz pentreu enerocolite si afectiuni intestinale, hepatice, etc.
-Se va pune seminte intr-un borcan mai mare 200 g seminte care se vor lasa cu apa timp de 8 ore, dupa aceasta perioada se va spala cu apa rece. Se mai lasa apoi o perioada de 8 ore si se spala din nou la fiecare 8 ore. Se va lasa cu putina apa. Dupa ce a iesit coltul verde, se spala bine cu multa apa, dupa care se trec prin masina de carne. Se consuma cate 2 linguri inainte de fiecare masa o perioada mai lunga. Este foarte util in toate afectiunile interne. Se poate adauga orice suc de fructe la acest preparat fiind mai gustos.

-Suc de orz verde cate 50 ml de 3 ori pe zi in afectiunile mai grave, inclusiv pentru cancer, scleroza, etc. Se fac cure de minimum 21 zile apoi 7 zile pauza si se pot relua. 

orz2

Articole despre orz verde, pulbere de orz verde, orz verde pulbere, orz verde proprietati, pulbere orz verde, orzul verde pulbere, pudra de orz verde proprietati, pulberea de orz verde, pulbere de orz verde proprietati


Articole din Plante medicinale