Cum folosim cromoterapia?
Cromoterapie
Cromoterapia poate fi aplicata in diferite moduri, fiind o terapie accesibila oricui doreste sa beneficieze de efectele sale.
Cromoterapia este folosita involuntar de oameni, prin hainele pe care le poarta. De aceea este foarte important sa fim atenti la culorile pe care le purtam si care ne inconjoara.
Astfel, putem beneficia de efectele cromoterapiei, daca suntem atenti la hainele pe care le purtam. In functie nu numai de tendintele modei, ci si de starile cu care ne confruntam predominant, ne putem efectiv alege imbracamintea in functie de proprietatile culorilor respective. Urmand necesitatile pe care dorim sa le satisfacem sau rezolvarea unor probleme de sanatate ne vom alege imbracamintea in functie de culorile care ne sunt folositoare. Acest lucru este foarte usor de realizat de catre oricine, evitand culorile cu efecte nefaste.
O alta modalitate usoara si destul de accesibila de aplicare a cromoterapiei este folosirea sticlelor colorate.
Este suficient sa ne procuram sticle obisnuite, colorate insa din fabrica, intr-o culoare adecvata intentiei noastre. O asemenea sticla colorata avand, se intelege, culoarea pe care o dorim, va fi umpluta cu apa obisnuita si apoi va fi expusa astupata, cat mai mult timp la soare. Aceasta apa va fi apoi bauta in locul apei obisnuite. Daca nu reusim sa gasim sticle colorate conform necesitatilor noastre, putem recurge la sticle transparente pe care le vom infasura, inainte de expunerea la soare, intr-o folie transparenta adecvat colorata trebuintelor noastre.
Metoda cea mai eficienta in cromoterapie implica folosirea unei lampi de cromoterapie.
Lampa de cromoterapie poate fi orice lampa de mare putere utilizata de fotografi in laboratoarele foto. Respectiva lampa de cromoterapie este ermetic inchisa si la ea se pot atasa filtre colorate diferit in functie de necesitatile noastre. Cand o folosim, vom atasa la ea un anumit filtru din sticla colorata in functie de efectul pe care il dorim.
La aceasta lumina adecvata ne vom expune corpul complet gol, de la 10 minute la 3 ore pe zi. Este foarte important sa fim atenti ca filtrele la aceasta lampa sa fie schimbata in functie de culoarea aleasa.
Se mai poate utiliza, daca dispunem, un proiector de diapozitive al carui bec va fi ales sa aiba o putere de la 150 la 400 W. In acest caz, evident, se va atasa in exterior, deasupra obiectivului, fie un geam de filtru de culoare adecvata, fie filtre fotografice, in functie de culorile existente, adaptate pe deplin cerintelor noastre.
In lipsa unui proiector de diapozitive, putem utiliza chiar o lupa condensatoare convergenta, urmarind sa focalizam cu aceasta lumina, mai ales asupra zonelor afectate. Evident, in acest caz, inaintea focarului se va aseza un geam - filtru de o culoare potrivita cat mai bine situatiei pe care vrem sa o tratam.
sursa: armonianaturii.ro