facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cunoasteti-va cu ajutorul culorilor

Cromoterapie

Culorile ne pot ajuta sa ne constientizam mai bine nevoile, starile sufletesti, tendintele interioare si chiar unele dorinte profunde. Dar cum pot face aceasta tocmai culorile? Observam uneori ca dorim sa avem in preajma noastra anumite culori, sa achizitionam haine sau lucruri de o anumita culoare, sau ca ne simtim confortabil intr-un anumit mediu cromatic. Uneori simtim respingere fata de unele culori. Aceasta preferinta sau respingere fata de anumite culori are pentru fiinta noastra anumite semnificatii. Vom descoperi in continuare ce semnifica preferintele, respectiv respingerile noastra in legate de culori.

spirit77

Preferinta preponderenta fata de anumite culori

Atunci cand preferam preponderent culoarea rosu, aceasta semnifica: stare de efervescenta launtrica, miscare, energie, dinamism, forta, vigoare.

Atunci cand preferam preponderent culoarea portocaliu, aceasta semnifica: nevoia de senzualitate, de conservare fizica, aspiratia catre trairile erotice plenare, satisfacerea pornirilor sexuale, exacerbarea senzatiilor amoroase, nevoia de liniste, fascinatia confortului fizic.

Atunci cand preferam preponderent culoarea galben, aceasta semnifica: dorinta de a realizare interioara, speranta in fericire, aspiratia catre desavarsire.

Atunci cand preferam preponderent culoarea verde, aceasta semnifica: o structura mobila, flexibila, adaptabila la schimbarea situatiilor, a imprejurarilor, a contextelor problematice.

Atunci cand preferam preponderent culoarea albastru, aceasta semnifica: modalitate pasnica, afectuoasa de abordare a ambiantei, a situatiei si a problemelor, inteligenta dublata de afect, admirabila armonie interioara.

Atunci cand preferam preponderent culoarea indigo, aceasta semnifica: o fiinta foarte evoluata, detasata de contingent, integrata in ideal, care se afla deasupra a tot ceea ce este profan si efemer; in unele situatii aceasta arata revolta si evadarea dintr-un mediu perceput ca nefiind asa cum ar trebui sa fie si care nu o satisface cu nimic pe respectiva fiinta.

Atunci cand preferam preponderent culoarea violet, aceasta semnifica: dorinta de a stabili relatii intime fundamentale ideale, care sa ofere satisfactii depline armonizand total fiinta; exprima, de asemenea, fascinatia intelepciunii, tendinta de a atinge realitatea ultima, nevoia adevarurilor de nezdruncinat, concretizarea sui-generis a idealurilor.

Respingerea unori culori

Respingerea culorii rosu indica: fragilitate, slabiciune, teama de actiune si influentele mobilizatoare ale mediului exterior.

Respingerea culorii portocaliu indica: inhibarea, pudoarea excesiva, frigiditatea psihica, subordonarea, refularea sexuala, inchistarea in prejudecati, respingerea nefireasca a nevoilor si trebuintelor elementare naturale, frustrarea.

Respingerea culorii galben indica: deziluzia, dezamagirea, deceptia, izolarea masochista, retragerea dureroasa in sine.

Respingerea culorii verde indica: rigiditate, inflexibililtate, teama de a schimba modul de actiune, punctul de vedere si atitudinile, chiar atunci cand situatiile o impun; in esenta, indica rezistenta la schimbare.

Respingerea culorii albastru indica: neimplinirea aspiratiei de liniste si echilibru interior profund, lipsa afectiunii si a increderii in cei care ne inconjoara, frustarea afectiva, egoismul, frica de dragoste.

Respingerea culorii indigo indica: dorinta de concret, tendinta de a mentine un control activ asupra ambiantei, dorinta de integrare in actiuni pozitive, efective.

Respingerea culorii violet indica: dizarmonia interioara, nerealizarea idealurilor, alienarea, lipsa ambiantei sublime, dorinte intime, teama obsesiva de deziluzie, frica de angajare in relatii personale profunde.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre culori


Articole din Cromoterapie