facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Culoarea indigo - semnificatii si efecte

Cromoterapie

Semnificatiile culorii indigo

Culoarea indigo este caracterizata de o frecventa de vibratie foarte inalta si alaturi de violet si auriu, este considerata a fi o culoare care exprima spiritualitate, elevare si o cautare intensa a adevarului absolut.

natura16

Indigoul este un albastru inchis care reprezinta combinarea superioara intre intuitie si spiritualitate, ceea ce permite accesul direct la intelepciune. Aceasta culoare face trimitere la compasiunea superioara si la starea de liniste si pace interioara. Indigoul confera fiintei umane o stare de hiperluciditate si mai ales simtul responsabilitatii, ceea ce presupune precizarea cu o deosebita claritate, luciditate si discernamant a scopurilor propuse si desigur necesitatea realizarii lor.

Indigoul exercita o influenta benefica asupra organismului uman generand efecte de purificare, calmare si sedare.

Efectele terapeutice ale culorii indigo

Culoarea indigo prezinta o gama mare de aplicatii terapeutice, fiind astringenta si anestezica. Aceasta culoare stimuleaza considerabil activitatea glandei tiroide.

Culoarea indigo este indicata in cazurile de obezitate, migrene, sinuzita, vajaituri in urechi, diminuarea sau pierderea senzatiei gustative sau a mirosului. In plus, culoarea indigo, favorizeaza atingerea unei bune interiorizari, ajuta in realizarea meditatiei si accelereaza evolutia spirituala. Culoarea indigo actioneaza ca un agent purificator al sistemului circulator.  Totodata, culoarea indigo este un foarte bun eliberator mental si un factor extraordinar de rafinare, care permite un control profund la nivel psihic si subtil.

Culoarea indigo combina admirabil albastrul intens al devotiunii si gandirii clare, lucide, cu cele mai inalte aspecte ale unei nuante de rosu stabilizator. Tocmai din aceasta cauza, culoarea indigo, combina marea putere cu eficienta imediata.

Prin asimilarea acestei culori in cantitate mare devin posibile schimbari benefice fulgeratoare la toate nivelurile fiintei. Culoarea indigo face posibila trezirea si amplificarea viziunii spirituale. Din punct de vedere spiritual culoarea indigo, este considerata reflexia sfantului duh.


Efectele fiziologice ale culorii indigo: repaus profund, hibernare, reducerea activitatii metabolice.

Efectele psihologice ale culorii indigo: retinere, transcendere, introversie (interiorizare) exemplara, induiosare, impresia extraordinara de adancire, plinatate extatica, accelerarea gandirii, fuziune si nemarginire, atotputere, creativitate maxima.

Indicatiile terapeutice ale culorii indigo:

- abuzuri sexuale / nimfomanie / obsesii erotice,
- afectiuni ale nasului si urechilor,
- astm,
- boli de plamani,
- bronsita,
- cataracta,
- convulsii infantile,
- delirium tremens,
- dementa senile,
- dezechilibrari mentale grave,
- deziluzii/ deceptii,
- exorcisme,
- granulozitatila nivelul pleoapelor,
- halucinatii,
- inflamarea ochilor si urechilor,
- ipohondrie,
- isterie,
- melancolie cronica,
- migrena,
- obezitate,
- obsesii,
- otalgie (durere de urechi),
- paralizie faciala,
- pierderea simtului mirosului,
- pneumonie,
- reumatism,
- scurgeri de sange din nas (hemoragie),
- sinuzita,
- surditate,
- tulburari ale ochilor,
- tulburari mentale (cand subiectul este violent si hiperexcitabil),
- tuse iritanta uscata,
- ulceratii cronice ale corneei,
- vajaituri in urechi.

sursa: armonianaturii.ro

Articole despre


Articole din Cromoterapie