facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Cele trei cauze majore ale bolilor (1) - Epuizare inerenta (genetica)

Sanatate

Epuizarea inerentă este un cod genetic al celulei (memoria celulei), care stabileşte starea iniţială în care se află ţesutul şi modul în care va răspunde la impulsurile de viaţă. Corpul fizic al omului poartă amprenta genetică a propriului arbore genealogic, iar rezistenţa sau slăbiciunea celulelor este transmisă prin istoricul genetic. Acest lucru este valabil şi se aplică organismului în integralitatea sa.

natura45

Iniţial, Dumnezeu a creat celulele, însă memoria care conţine informaţii despre cât de bine funcţionează o celulă este ceea ce constituie genetica. Pe măsură ce ne maturizăm, noi fie contribuim la degradarea şi mai mare a slăbiciunilor inerente, fie le depăşim, fortificându-ne organismul, prin stilul de viaţă abordat. Este extrem de important să înţelegem acest fenomen, deoarece, în prezent, generaţiile devin tot mai debile în loc să devină mai rezistente. Astăzi, mai mult decât oricând în trecut, oamenii preiau în organism, prin consum alimentar sau pe cale injectabilă, cantităţi enorme de toxine. În prezent, asistăm la declanşarea cancerului (care este o formă de degenerescenţă sau de intoxicare cronică) începând cu vârsta adolescenţei, afecţiunilor cronice şi degenerescente la nou-născuţi şi la apariţia unor malformaţii la naştere nemaiîntâlnite până acum. Dacă organele şi glandele sunt sub-active ca efect al informaţiei genetice, a proceselor inflamatorii sau a intoxicării, de aici pot rezulta o suită de dezechilibre şi apar condiţiile de instalare a bolilor.

Conceptul pe bază căruia funcţionează genetica este foarte uşor de înţeles. Corpurile noastre fizice sunt moştenite de la ambii părinţi, de aceea copiii vor prelua o mare parte din trăsăturile fizice, mentale şi afective atât de la mamă, cât şi de la tată. De asemenea, noi mai preluăm câte ceva de la bunici, deoarece caracteristicile lor, cuprinse în codul lor genetic, au fost transmise pe cale ereditară părinţilor noştri. Genetica susţine că noi purtăm în corpul fizic şi în psihic moştenirea genetică transmisă de ultimele patru generaţii de strămoşi. Cu toate acestea, în cursul experienţei de practician, am putut constata că tiparele genetice sunt transmise în mod cert la mai mult de patru generaţii de urmaşi. Practic fiecare celulă a organismului este o celulă genetică – adică este ca o fotocopie a celulei parentale.

Celulele devin mai rezistente sau mai debile în funcţie de codul genetic impus de aceste caracteristici, dar şi ca urmare a propriului stil de viaţă, cu alte cuvinte prin intermediul a ceea ce un individ mănâncă, bea, inhalează sau ceea ce este absorbit în organism prin piele, dar şi prin ceea ce gândeşte şi simte (emoţii).

Celulele trăiesc şi funcţionează pe baza amintirilor şi a experienţelor personale, tot aşa cum facem şi noi. Anumite experienţe ne secătuiesc de puteri, lăsându-ne vulnerabili în faţa vieţii, iar acelaşi lucru se întâmplă şi cu celulele. Acizii şi toxinele din organism pot epuiza sau leza celulele. Memoria genetică amplifică starea generală de sănătate a celulei sau o poate zdruncina. Impactul tuturor acestor factori contribuie la rezistenţa sau slăbiciunea celulelor, organelor şi glandelor, determinând îndeplinirea corectă sau incorectă a funcţiilor necesare pentru care au fost concepute de la bun început. Spre exemplu, dacă aţi moştenit insuficienţă tiroidiană, o debilitate a suprarenalelor sau a ficatului, misiunea pe care trebuie să o îndeplinească aceste ţesuturi va fi compromisă, iar capacitatea lor de a produce enzime digestive, steroizi, sau orice alte elemente, va fi serios diminuată. Iar la acest nivel trebuie căutată cauza care va produce tulburări funcţionale la nivelul întregului organism. Efectul va fi instalarea unui tip sau a altuia de boală. Dacă doriţi să ştiţi mai mult pe această temă, consultaţi secţiunea "Despre starea de a fi conştient şi boală", care va fi tratată în continuare.

Ca societate, noi avem obligaţia să începem repararea deficienţelor şi reconstrucţia celulelor din organism, dacă vrem ca generaţiile viitoare să supravieţuiască. Nu uitaţi, natura nu perpetuează niciodată exemplarele slabe. Cei slabi sunt întotdeauna devoraţi, fiindcă în acest fel natura va reuşi să menţină sănătoase toate celelalte specii existente, iar această lege este valabilă şi în cazul fiecărei celule din organism.

Vă propun să studiem în continuare celelalte două cauze principale care duc la apariţia bolilor şi motivele pentru care ţesuturile nu reuşesc să îşi îndeplinească funcţiile: Toxicitatea şi hiperaciditatea (acidoză). Ambele creează obstrucţii în corpul dumneavoastră!
Extras din cartea Robert Morse - Sa traim sanatos fara toxine, Piteşti: Paralela 45, 2005

Articole despre cauze boli