facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Inmultirea celulelor stem

Sanatate

Celula stem nu este un medicament, este produs de organismul nostru. Cum inaintam in varsta, avem din ce in ce mai putine, cu toate ca am avea din ce in ce mai mare nevoie, ca sa ne putem lupta impotriva bolilor si sa putem frana procesul de imbatranire. Cercetatorii maghiari au dezvoltat un ansamblu de produse care se compun din substante naturale. Aceste produse stimuleaza producerea de celule stem in organism si ne ofera protectie. Prin aceasta creste semnificativ sansa de insanatosire a bolnavilor, se accelereaza procesul de vindecare, iar pentru cei sanatosi ofera preventie impotriva bolilor.

usturoi4


Celula stem este o celula speciala, care difera de la celelalte prin faptul ca este mai mare de doua-trei ori si suprafata ei este acoperita de un invelis din proteine. Celulele stem au capacitatea de a se inmulti intr-un numar nelimitat in timpul vietii noastre, si se pot transforma in diferite alte celule cum ar fi celule de muschi, globula rosie, celule cerebrale, celule de ficat, etc., in conformitate cu necesitatile organismului. Astfel celulele stem slujesc unui sistem de remediere si inlocuiesc celule care lipsesc sau nu functioneaza corespunzator.

Din cercetarile efectuate in ultimii ani a rezultat ca organismul produce celule stem si anume in maduva. In decursul vietii noastre intensitatea producerii celulelor stem descreste continuu. Atat timp cat in cele 5 litri de sange al unui tanar de 15 ani exista 20-25 milioane de celule stem, acest numar este de numai 3-5 milioane, adica numai o cincime cand persoana ajunge la varsta de 60-70 ani. Acest lucru este sprijinit si de exemplul ca un copil se insanatoseste mult mai rapid dupa o fractura al colului femurului, decat o persoana in varsta. Cauza o gasim pe de o parte in faptul ca un copil are mult mai multe celule stem, care pastreaza organismul in conditie buna, pe de alta parte in cazul unui accident sau imbolnavire sistemul imunitar poate transporta rapid celulele stem acolo unde este nevoie de ele, iar aceste celule se transforma la locul potrivit in celulele necesare.

Descresterea producerii celulelor stem devine mai accentuata dupa varsta de 35 ani. Acest lucru se observa usor, fara ca persoana sa sufere de vreo boala, pielea imbatraneste, flexibilitatea corpului scade.

Cu puterea naturii

Cercetatorii au pornit de la premisa ca stiinta medicinii este capabila de a spori sau de a inlesni producerea materiilor produse in organism - bila, insulina, sange, saliva, acid, lacrima. Pe aceasta baza se trateaza cu medicamente unele boli ca diabetul zaharat, unde este necesara stimularea producerii de insulina, sau tensiunea arteriala, cazul in care trebuie reglat producerea de adrenalina in rinichi.

Daca toate acestea sunt posibile, cum de nu se poate stimula maduva sa produca mai multe celule stem? Cercetarile din Ungaria au pornit de la aceasta intrebare. In anii precedenti am derulat cercetarile dea lungul unor linii de cercetare  concrete - spune Szabó László conducatorul cercetarii, principalul criteriu fiind sa cautam in substante naturale metoda de intensificare a producerii celulelor stem in organism. Am analizat influenta miilor de plante si substante naturale din tara si din strainatate, si am ajuns la concluzia ca unele stimuleaza, altele impiedica producerea de celule stem, respectiv exista unele care au un efect neutru. Intre acele plante care stimuleaza producerea de celule stem gasim multe care cresc si in tara noastra.

Unele substante interesante intre plantele din tara noastra care produc celule stem:
- algele verzi si albastre
- galbenelele
- usturoiul

Atentie! Miezul samburelui de piersici impiedica producerea de celule stem!

Intensificare si protectie

Un grup de cercetatori din cadrul Universitatii din Pécs a examinat prin experimente pe animale efectul unor substante naturale si multiplele combinatii ale acestora asupra producerii de celule stem. In timpul experimentelor cercetatorii au urmarit prin diagnosticarea sangelui cum reactioneaza celulele stem la diferitele materii. Pana la urma au reusit sa produca aceea substanta naturala care cuprinde acele combinatii care genereaza continuu la aceeasi intensitate in cele 24 de ore ale zilei producerea de celule stem.

László Szabó a afirmat ca dozata conform prescriptiei cercetatorilor substanta care stimuleaza producerea de celule stem poate sa genereze zilnic producerea de 5 milioane de celule stem. Dintre acestea desigur se nimicesc foarte multe, dar in totalitate in cazul unei persoane mature va creste producerea de celule stem cu mare probabilitate cu 50%.

La intrebarea ce garanteaza ca aparitia intr-un numar asa de mare ale celulelor stem nu va deranja mecanismul de functionare a maduvei, si nu va produce de exemplu intr-un numar exagerat de mare leucocite, adica nu va porni un proces de aparitia cancerului, domnul Szabó a raspuns: In aceasta privinta putem sa ne simtim in siguranta totala. In primul rand am testat la nivelul genelor substantele producatoare de celule stem si numai acele componente au ajuns in preparatul finit la care celulele canceroase au reactionat favorabil. Pe de alta parte, pe langa preparatul care produce celule stem am mai dezvoltat unul care protejeaza celulele stem. Aceste doua trebuie sa fie administrate impreuna.

Materia protectoare asigura pe de o parte buna functionare a celulelor stem inmultite si asigura echilibrul organismului, pe de alta parte aceasta materia contine antioxidanti intr-o cantitate asa de mare care impiedica producerea de celule canceroase. Deci in consecinta produsul are un efect distrugator asupra celulelor canceroase, chiar daca nu aceasta este rolul lui principal.

sursa: Vita Crystal Institute

Articole despre stem