facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Legume, fructe si plante medicinale ce lupta cu radiatiile

Alimentatie si nutritie

În ziua de astăzi, principalele surse de oxigen, alimentele, apa şi aerul sunt poluate şi pline de toxine. Orice formă de poluare privează organismul de oxigenul atât de esenţial pentru acesta. Însă atunci când vine vorba de radiaţiile nucleare, oamenii sunt supuşi unui experiment periculos.

Expunerea şi contaminarea cu radiaţii poate fi prevenită sau chiar tratată cu ajutorul unei serii de alimente care ajută organismul uman să tolereze mai bine efectele poluării şi ale radiaţiilor. Rinichii sunt primul organ uman afectat de radiaţii. Trebuie reţinut faptul că un consum de alimente proaspete diminuează riscul de acumulare de chimicale.

ganoderma

De exemplu, seminţele de hrişcă sunt bogate în rutin şi protejează împotriva radiaţiilor, stimulând de asemenea producţia de măduvă osoasă.

Fibrele mucilaginoase din algele marine previn absorbţia stronţiului radioactiv, a bariului, cadmiului şi radiului, pe care le elimină din organismul uman. Algele marine sunt de asemenea bogate în iod natural. Acestea saturează tiroida cu necesarul de iod şi împiedică astfel ca tiroida să mai absoarbă iod radioactiv. Este recomandat deci să consumăm două linguri de alge pe zi. Înainte de a le consuma însă, trebuie să ne asigurăm că acestea provin din ape curate.

Tot pentru evitarea problemelor cauzate de iradiere este recomandat consumul de orez brun şi sare de mare.

De asemenea, persoanele expuse radiaţiilor trebuie să evite cât de mult posibil zahărul şi produsele din făină albă.

Legume, fructe si plante care previn iradierea

Plantele verzi, bogate în clorofilă, precum spirulina, întăresc celulele, transportă oxigenul, ajută la detoxifierea sângelui şi a ficatului, neutralizează elementele poluante şi stimulează producţia de acid ribonucleic. Doza zilnică recomandată pentru o persoană este de 3 – 5 grame.

Legumele bogate în sulf precum broccoli, varza, ridichile, rucola sau gulia ajută la neutralizarea radicalilor liberi care distrug celulele. Alte legume bogate în sulf sunt usturoiul, ceapa şi fasolea.

Alimentele bogate în pectină precum morcovii, seminţele de floarea soarelui sau merele ţin departe de organism elementele poluante ce astfel nu mai sunt asimilate. Legumele cu un conţinut ridicat de betacaroten precum cele cu frunze verzi sau cartofii dulci întăresc imunitatea şi protejează celulele. De asemenea, usturoiul ţine la distanţă izotopii radioactivi.

Iradierea are drept urmare şi instalarea anemiei. Astfel consumul de alimente verzi şi rădăcinoase ajută la fortificarea sângelui. Drojdia alimentară, bogată în vitamina B ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Pentru tratarea efectelor secundare ale radiaţiilor sunt indicate şi alimentele bogate în acizi nucleici, precum spirulina, chlorella sau polenul.

Legume şi plante medicinale care ajută la tratarea iradierii

Gelul de aloe vera ajută la vindecarea arsurilor provocate de radiaţii. Această plantă conţine stimulatori biogeni care ajută la regenerarea şi refacerea pielii.

Rădăcina de brusture neutralizează şi îndepărtează toxinele din organism.

Rădăcina de păpădie îmbunătăţeşte funcţia organelor care sunt implicate în procesul de eliminare a toxinelor din organism.

Ginsengul siberian îndepărtează oboseala, ameliorează simptomele produse de expunerea la radiaţii şi agenţi poluatori şi reduce efectele stresului.

Rădăcina de ginseng scade efectele secundare ale radiaţiilor, iar recuperarea în urma expunerii îndelungate se face mult mai repede.

Ceaiul verde este antioxidant, stimulează sistemul imunitar şi conţine agenţi radioprotectori.

Seminţele de ciulin protejează organismul de radiaţiile din mediul înconjurător.

Urzicile curăţă şi întăresc rinichii şi ajută la reînnoirea sângelui.

Menta reduce greaţa provocată de expunerea la radiaţii.

Florile de trifoi roşu îmbunătăţesc sănătatea întregului organism şi ajută la eliminarea toxinelor.

Ciupercile ganoderma întăresc sistemul imunitar după expunerea la radiaţii.

Pătrunjelul, rozmarinul sau gingko biloba sunt alte plante ce au puternice proprietăţi detoxifiante. Acestea ajută la buna funcţionare a ficatului şi la eliminarea toxinelor din organism.

Suplimente alimentare ce luptă cu radiaţiile

Nu doar anumite plante, ci şi suplimentele alimentare pot ajuta la tratarea iradierii. Cele mai indicate suplimente sunt cele care conţin antioxidanţi.

Vitamina A şi betacarotenul îmbunătăţesc calitatea ţesuturilor, iar vindecarea este mai rapidă.

Complexul de vitamine B îndepărtează stresul şi oboseala.

Vitamina C protejează împotriva poluanţilor, reduce simptomele alergiilor şi ajută la detoxifierea organismului.

Zincul ajută la eliminarea aluminiului, cadmiului şi a cuprului din organism.

Calciul stopează absorbţia materialelor radioactive, iar magneziul protejează împotriva contaminării cu stronţiu 90.

Polenul de albine este nutritiv şi reduce efectele secundare ale contaminării cu radiu şi cobalt 60.
Sursa: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=11260

Articole despre radiatii, metale grele