facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ulcerul stomacal - remedii naturiste

Sanatate

7 zile cura de sucuri de fructe şi zarzavaturi. Se va consuma câte 250 ml de suc la două ore şi jumătate. Într-o zi se va însuma 1,5 – 2 litri de sucuri.

Ce reprezintă o cură de sucuri?

Vom numi cură de sucuri perioada în care alimentaţia va consta în exclusivitate din sucuri obţinute prin centrifugarea fructelor, zarzavaturilor sau chiar a anumitor plante medicinale, recomandate în funcţie de specificul bolii şi a rezultatelor ce dorim să le obţinem.

Ulcerul stomacal - remedii naturiste

Pentru obţinerea sucurilor se poate folosi un storcător electric, special pentru cele cu pulpă (morcov, cartof, ţelină – rădăcină, sfeclă roşie, mere etc) iar pentru frunzoase (urzică, pătrunjel – frunze, orz verde etc), se va folosi un blender (aparat electric care mixează ingredientele în amestec cu apă) sau maşina de tocat carne. Pe cît posibil, sucurile vor fi obţinute din vegetale de calitate, proaspete şi cât mai biologic cultivate (bineînţeles, biologic în condiţiile timpului actual).
Sucurile se prepară zilnic, trebuind să fie proaspete, condiţie esenţială pentru a fi eficiente. Se poate prepara într-o singură repriză toată cantitatea necesară pentru o zi (excepţie face cartoful care se consumă imediat după preparare!) şi se păstrează la rece, în frigider, în sticle bine închise, de unde se scoate în porţii, câte o cană (250 ml), cu 30 minute înainte de a fi consumat, pentru a se încălzi la temperatura camerei.
Nu se păstrează de la o zi la alta.
Sucurile se beau cu înghiţituri rare, bine amestecate cu salivă.
Se recomandă următoarele sucuri, pentru prima fază, în tratarea ulcerului:
Orz verde - 2 x 50 ml /zi
Urzică 100 ml /zi
Morcov - 250 – 500 ml /zi
Varză – 250 - 300 ml /zi
Sfeclă roşie
Cartof – 250- 300 ml /zi, împărţit 2 reprize
Pătlagină – 50 ml /zi
Vârfuri de lucernă – 2 x 50 ml /zi


Obs. Folosiţi articolele alimentare pe care le puteţi procura. Nu este obligatoriu să le folosiţi pe toate.
Cărbune vegetal (o lingură rasă de cărbune la un pahar cu apă). Se va bea dimineaţa, după clismă. Cura durează 30 de zile.
În fiecare dimineaţă, timp de 7 zile se va face o clismă cu 1,5-2 litri infuzie călduţă de muşeţel.

În continuare cura de sucuri şi crudităţi, timp de 60 de zile. În această perioadă se pot consuma cartofi copţi, piureuri din vegetale puţin fierte. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 3 mese pe zi, regulate, fără să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă suc de varză, cartof, morcov, sfeclă roşie, orz verde, urzică, mere (dacă sunt tolerate). În această perioadă se pot consuma fulgi de cereale, grâu încolţit, seminţe de dovleac, floarea soarelui, susan, migdale etc. Fructele (cele pe care le va tolera organismul) nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.

Recomandări dietetice: cartof, dovleac (seminţe), in (seminţe), lămâie, drojdie de bere (fulgi), grâu încolţit, orz verde, ovăz verde, hrişcă, lucernă de cultură, susan, spanac măsline (ulei), migdale, morcov (inclusiv frunzele), seminţe de susan, sfecla roşie, salată verde, smochine, urzică, varză.
2 X 2 linguriţe polen pe zi; cură de 30 de zile.
 

Lapte de migdale - 20 sâmburi de migdale, 1 lingură pulbere seminţe de in, 2 linguri de pulbere de rădăcină de lemn dulce, 1/2 litru apă. Se prepară o infuzie din cele 2 linguri pulbere lemn dulce la cele 2 căni de apă clocotită . Se lasă 10 minute , se strecoară, apoi se mixează într-un blender cu sâmburii de migdale şi seminţele de in. Se pot folosi 1-2 căni pe zi. Este foarte nutritiv şi combate aciditatea şi are efect antiinflamator şi cicatrizant.
Tinctură de propolis câte 20 de picături dimineaţa în ceai.

Ceaiuri:
Rp. 1: Lemn dulce, muşeţel, roiniţă, coada şoricelului, sunătoare - Infuzie, 1-2 linguriţe la o cană de apă, 1-2 căni pe zi.
Rp. 2: Rizom de obligeană - macerat din 1 lingură rădăcină la 250 ml apă. Se beau 6 linguri pe zi.
Rp. 3: Tătăneasă (rădăcină) – macerat din 1-2 linguriţe la o cană. Se beau 1-2 căni pe zi înainte de masă cu o oră.
Obs. a) Ceaiurile se vor folosi din prima zi a tratamentului.
b) Dacă vi se va părea mare cantitatea de lichide ingerate într-o zi, veţi folosi în locul ceaiului de tătăneasă pulbere de tătăneasă sau se va consuma rădăcina bine mestecată.

Alte indicaţii:
Cura internă cu argilă. Se lasă la macerat timp de 6-8 ore o lingură rasă de argilă într-un pahar de apă; se va bea pe parcursul unei zile.
Apa de tărâţe. Preparare:
Se pun 5-10 linguri tărâţe de grâu proaspăt la 1 litru de apă rece. Se lasă la macerat 12 ore. Apoi se strecoară şi se bea în cursul unei zile în loc de apă. Se face o cură de 1-2 luni. Se bea la temperatura camerei. Nu se păstrează de pe o zi pe alta.
Gel de aloe extras proaspăt prin secţionarea unei frunze (2x1 linguriţă pe zi).
Seminţe de in, 2 linguriţe /zi (pulbere).
Preparatul de aloe, miere şi propolis.
Ulei de sunătoare sau de muşeţel, 2 linguriţe pe zi.
Cataplasma cu cărbune, aplicată pe zona epigastrică, în caz de dureri sau o pernă de pedicuţă.

Observaţii:
Se vor elimina din alimentaţie: zahărul, pâinea albă, laptele (neutralizează, la început acidul stomacal, însă calciul duce la o secreţie de gastrină, un hormon care stimulează producţia acidă), condimentele (piper, ardeiul iute, muştar etc). De asemenea se va renunţa la fumat ( are acţiune iritantă gastrică), la băuturile ce conţin cofeină, băuturile acidulate, alcool.
Se recomandă mese regulate (două sunt cele mai bine, masa a doua fiind luată la o oră foarte devreme), fără gustări între mese, foarte bine mestecată mâncarea. Mâncatul între mese încetineşte procesul de golire gastrică. Mesele regulate ajută pe pacient să beneficieze de producţie ritmică de acid.
Evitaţi folosirea oricărui medicament (aspirina, special produce sângerări gastrointestinale).
Evitaţi stresul! Stresul este un factor principal al producerii ulcerului.
Adoptaţi un program regulat zilnic de exerciţii fizice.

sursa: totulnatural.ro

Articole despre ulcer, stomac