facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Ann Wigmore - Supa de energie, Sucul de grau verde si Rejuvelac

Alimentatie si nutritie

Ann Wigmore a dezvoltat Living Foods Lifestyle pentru a vindeca boala şi pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii. Ea credea că există două cauze principale ale bolii: deficitul şi toxemia. Deficienţă înseamnă că trupurile noastre sunt subnutrite deoarece nu putem obţine nutrientii de care avem nevoie din alimente gătite. Toxemia este un termen folosit pentru a descrie otravurile care sunt stocate în organism. Aceste toxine sunt formate din consumul de alimente nenaturale, prelucrate şi contaminate cu pesticide, precum şi prin emoţii distructive şi stres. Hrana vie, care este usor de digerat si bogata in substante nutritive, combate acest deficit. Living Foods Lifestyle abordează, de asemenea problema toxinelor: atunci când organismul nu foloseste toata energia pentru a digera alimente, el poate face si alte sarcini, cum ar fi eliberarea toxinele depozitate şi vindecarea.

Ann-Wigmore

Living Foods sunt de preferat alimente cultivate ecologic, consumate în starea lor iniţială, nepreparate termic. Hrana vie este pregătita fără a fi gatita pentru ca gătitul distruge enzimele. Living Foods Lifestyle ® este vegetarian: nu foloseşte carne, produse lactate sau orice alt produs de origine animală.

Cu toate acestea, Living Foods nu sunt pur şi simplu alimente crude. Deoarece mulţi oameni nu pot digera alimentele crude, Living Foods sunt pregătite într-un mod care le face uşor pentru organismul să asimileze şi sa extraga nutrientii optimi. Living Foods includ verdeturi tinere; nuci, seminţele si boabe încolţite; preparate, precum şi alimente deshidratate. Sucul proaspăt din iarba de grau adaugă un nivel de neegalat de nutriţie, vitalitate şi sănătate.

Supa de energie
Piatra de temelie a Living Foods Lifestyle este Supa de energie, un amestec la blender de verdeturi, germeni, legume, Rejuvelac şi alge. Supa de energie este o masă completă ce conţine fiecare nutrient într-o formă echilibrata de care are nevoie organismul. Când Ann Wigmore a dezvoltat dieta Hippocrates, ea a pledat pentru stoarcere  de fructe şi legume ca o modalitate de a obţine hrană optima. Cu toate acestea, mai târziu, ea a devenit un susţinător al alimentelor maruntite de blender, si nu a stoarcerii lor. Singurele sucuri utilizate de Ann Wigmore au fost cel de pepene verde şi de iarba de grau. Ea credea ca sucurile pot avea un efect de purificare prea mare pentru majoritatea oamenilor. "Amestecul la blender ajuta organismul sa se curete singur si astfel restabileşte sănătatea mult mai rapid decât atunci cand mancam salate, deoarece aceasta nu suprasolicita sistemul cu actiunea de purificare rapida a sucurilor", a specificat ea. "De asemenea, sucuri nu conţin fibre. Prin separarea de suc a fibrei şi a altor elemente, rezulta un aliment care nu este la fel de echilibrat cum il ofera Natura."

Sucul de grau verde
O altă componentă cheie a Living Foods Lifestyle este sucul proaspăt stoars din iarba de grau verde. Sucul din iarba de grau verde este un vindecător eficient deoarece contine clorofila, toate mineralele cunoscute de om, şi vitaminele A, B-complex, C, E, si K. Sucul de iarba de grau verde este extrem de bogat in proteine şi conţine 17 aminoacizi.

Ca si copil, Dr. Ann a învăţat despre vindecare naturală de la bunica ei, care au utilizat plante, ierburi pentru a vindeca soldaţii răniţi în primul război mondial. Atunci când, la 50 de ani, ea a aflat ca are cancer de colon, a apelat la verdeturile crude si la amestec de seminte şi cereale. In decurs de un an, ea s-a vindecat de cancer. Apoi a început cercetarile asupra proprietatilor vindecatoare ale ierburilor si la putin timp s-a focalizat pe iarba de grau in principal. Living Foods Lifestyle foloseste iarba de grau verde ca un elixir nutritiv, precum şi pentru curatirea colonului.

Rejuvelac
Rejuvelac, o băutură făcută din germeni de grau sau de alte cereale, este unul dintre elementele cele mai importante în Living Foods Lifestyle. Deoarece conţine un nivel ridicat de enzime, el ajuta la digestie. Rejuvelac înlocuieşte enzimele lipsă pe care alimentele gătite le elimina. Acesta conţine bacterii prietenoase care sunt necesare pentru un colon sanatos, deoarece ajută la eliminarea toxinelor. De asemenea, este plin de vitamine B, C, şi E, precum şi de enzime.

Sursa: http://www.annwigmore.org

Articole despre suc verde