facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dansul vindecator african

Exercitii fiziceafrican-dance


Dansul este adorare prin intermediul trupului. Ne permite sa ne manifestam din interior spre exterior. Ne dansam rugaciunile si ne miscam natural spre vindecare si armonie cu noi insine si lumea inconjuratoare.
In mod traditional, in Africa, dansul asociat cu povesti, cantece si ritualuri face parte din viata, iar miscarile sunt inspirate din observarea lumii exterioare, a animalelor, a elementelor. Cea mai esentiala componenta a dansurilor vindecatoare africane este universul interior al dansatorului, spiritul pe care tu-l aduci dansului, care este sursa propriei vindecari.

Wyoma danseaza si preda dansuri traditionale africane de peste 20 de ani. Ea coordoneaza de asemenea seminarii de vindecare ce se focalizeaza pe miscarea interioara si pe improvizatie.

"Daca poti vorbi, canta, merge, atunci poti si dansa. Acesta este un proverb din Zimbabue. Eu cred ca miscarea si ritmul sunt naturale in trupul nostru, dansul este o forma primara de comunicare, foarte adanc inradacinata in noi. Cantatul si dansatul impreuna este ceea ce uneste o comunitate, este o cale de a exprima bucuria, tristetea si pasiunea. Inca din timpuri stravechi conducatorii spirituali si vindecatorii erau intai dansatori. Multe dansuri africane sunt vechi de mii de ani. Si eu aduc un omagiu ancestorilor acestei traditii. Anumite dansuri erau utilizate in mod specific pentru vindecarea trupului, mintii si spiritului. Aceste dansuri vin de la oameni care nu au separat spiritualitatea de viata de zi cu zi. In viata mea, dansurile vindecatoare africane mi-au eliberat spiritul si este o trezire si cinstire a trupului. Corpul are propria intelepciune in care putem avea incredere. Dansuri africane m-au ajutat sa aduc echilibru in fiinta mea.

Cand realizezi dansul cu traire si relaxare, atunci dansezi precum un rau.

Tobele sunt o componenta esentiala a dansurilor vindecatoare africane. Energia tobei formeaza o trida impreuna cu muzica, dansul, cantec care este foarte important in traditia africana. Sunt anumite ritmuri pentru vindecarea trupului, mintii si a spiritului, atat pentru un individ, cat si pentru o comunitate. Energia urca din pamant, prin cel bate tobele, prin tobe si apoi in exterior pentru a purta mesajul. Este o anumita bataie a inimii pe care o simti cand te conectezi cu ritmul tobelor. As vrea sa va opriti o clipa si sa simtiti asta energie, sa simtiti bataia inimii. Doar va miscati, conectati cu respiratia, respiratia adanc la nivelul ombilicului.Permiteti-i ombilicului sa se expandeze, inspirati si expirati. Faceti cu sunet.

Acesta este adorare prin intermediul trupului, o modalitate de conectare cu miscarea interioara. Simtim tot ce ne inconjoara in interiorul trupului nostru. Dansatorii traditionali s-au format observand lumea naturala, privind animalele, zborul pasarilor, micile creaturi ale pamantului, tot soiul de animale, si de asemenea observand elementele: vantul, apa, pamantul. Vom incepe sa integram si sa exploram elementele de baza pe partile componente inainte de a dansa."

Articole despre


Articole din Exercitii fizice