Ylang Ylang sau Floarea Florilor
Fitoterapie
Ylang Ylang este o planta cu nume exotic precum regiunile tropicale unde aceasta isi are originea. Numele ei inseamna "Floarea Florilor" iar florile ei bogate cu miros dulceag sunt colorate in roz, mov sau galben, culori care sunt desprinse din rasarit sau apus. Acesti arbusti infloresc pe undeva pe la tropice, in insulele Pacificului de Sud (Filipine, Fiji, Tonga, Samoa, Cook). Mai mult, arbusti de ylang ylang au fost plantati in Hawaii si Noua Caledonie, iar aproape de coasta de sud-est a Africii, in insulele Comoro si Madagascar infloresc unii dintre cei mai bogati arbusti.
Cunoscuta sub denumirea botanica Cananga Odorata, aceasta planta venita din tinuturile calde, poate incalzi viata amoroasa. Tinerii casatoriti din Indonezia isi gaseau patul nuptial plin de flori puternic parfumate de ylang ylang, datorita proprietatilor lor antidepresive, afrodisiace, sedative, calmante si euforice. Uleiul esential de ylang ylang s-a dovedit a fi foarte eficient in reducerea dificultatilor sexuale cauzate de stres, anxietate sau depresie.
Trebuie avut in vedere faptul ca aroma de ylang ylang trebuie folosita cumpatat, deoarece in cantitati mai mari poate provoca dureri de cap. Ylang ylang aminteste de o alta floare tropicala care ocupa un rol central in aromoterapie, si anume iasomia.
Beneficii
Uleiul esential de ylang ylang este unul linistitor si calmant care ajuta in perioade de stres. De asemenea ajuta la scaderea presiunii sangelui si scade tensiunea nervoasa. Este un ulei care asigura mentinerea echilibrului pentru tenul gras sau uscat. S-a constatat efectul sau de stimulare a cresterii parului, putand fi folosit ca un balsam natural.
Precautii in utilizare
Ca in cazul oricarui alt produs natural, cumpatarea este cea mai buna precautie. Exista persoane care pur si simplu nu prefera aceasta aroma si din aceasta cauza nu o folosesc, iar daca apar dubii in privinta folosirii puteti apela cu incredere la un specialist in aromoterapie.
Utilizare
Baile: Este nevoie doar de o picatura sau doua de ulei in cada plina cu apa calda sau fierbinte pentru a fi siguri de o relaxare totala.
Lumanarile: Adaugati cateva picaturi de ulei esential pe o lumanare langa fitil, dar nu pe flacara, deoarece uleiurile aromatice sunt inflamabile. Aroma florala exotica de ylang ylang va invada camera iar relaxarea profunda nu se va mai lasa asteptata.
Ingrijirea parului: Trebuie doar sa adaugati cateva picaturi de ulei esential pe peria de par si sa va pieptanati parul. Nu doar va mirosi frumos, ci va actiona ca un balsam natural. De asemenea, ylan ylang stimuleaza si cresterea parului.
Combinatiile de uleiuri esentiale
Ylang ylang isi poate intensifica efectul daca este folosit impreuna cu lemnul de santal sau de trandafir, cu orice ulei de citrice precum: grapefruit, bergamota, lamaie, lime, portocala, sau cu alte uleiuri florale ca lavanda, iasomia, tuberoza si trandafirul. Pentru a obtine un contrast minunat, poate fi combinat cu uleiul de piper negru sau patchouli.
Ylang ylang este pentru cei care traiesc in zone mai reci, aroma care ii insoteste tot anul. Inhaland buchetul floral impetuos pentru moment poti sa te simti intr-o adevarata vacanta tropicala.