facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Aloe si cancerul

Fitoterapie

Utilizarea plantei de aloe pentru stiinta medicala occidentala in prevenirea si tratamentul cancerului este si astazi la primele inceputuri. Acest lucru se datoreaza experimentelor care pana acum au fost facute doar pe animale si pe cobaii de laborator.
aloe-vera


Trebuie precizat ca protocoalele medicale asupra evaluarii unui medicament sau principiu activ sunt foarte lungi si elaborate. Sunt necesari mai multi ani pentru a trece de la faza de verificare la cea in eprubeta, apoi pe animale si mai apoi la om. Dupa ce au fost trecute cu succes aceste doua faze, diversele ministere ale sanatatii mondiale pot concede autorizatii industriei farmaceutice de a produce medicamente si preparate, indreptate rezolutiei bolii aflate in studiu.

In interiorul acestor protocoale de cercetare noi traversam abia prima faza. Datele ce ne-au parvenit sunt mult mai incurajatoare, de fapt rezulta clar inhibarea masei canceroase prezente la animale, supuse terapiei cu aloe. Evaluarile comportamentului celular in eprubeta au dat rezultate clare. Experimente ce prevad utilizarea plantei de aloe sunt facute in toata lumea. Ganditi-va ca in Rusia, deja la inceputul secolului trecut bolnavii de cancer erau vindecati cu injectii subcutanate din extract de aloe. O mare importanta o avea alimentatia in perioada de convalescenta, care trebuia sa fie bogata in alimente proaspete precum verdeturile si fructele, ca ciresele, afinele, sfecla rosie.

Toate aceste operatiuni erau foarte importante pentu depurarea organismului si pentru a-l face mai activ fata de agentii patogeni. In Japonia, de la inceputul anilor '70, se afla in experimente un vaccin impotriva cancerului, cunoscut sub numele de Maruyama, care prevede, printre altele, utilizarea extractului sec de aloe; in acest fel s-au obtinut rezultate foarte satisfacatoare, in cazurile cele mai usoare de tratament ale acestei boli mortale.

Dincolo de rigidele protocoale stiintifice, suntem in prezenta unei cantitati de date si marturii nenumarate, relative utilizarii acestei plante. Ne referim la sute si sute de marturii ce ne provin de la Ierusalim, unde isi dezvolta activitatea Padre Zago, inventatorul formulei ce-i poarta numele. El prevede utilizarea unui amestec deosebit, constituit din frunze de aloe, miere, tuica sau brandy. Aceasta potiune indeplineste o adevarata miscare celulara, si deci provoaca o restabilire a functionalitatilor imunologice pierdute. In diverse interviuri date jurnalistilor din intreaga lume, Padre Zago isi afirma surprinderea la vederea primelor rezultate. De fapt, el nu a facut altceva decat sa-si indeplineasca functia de difuzor de rezonanta, comunicand persoanelor aflate in dificultate, aceasta reteta care parvine de la traditia populara braziliana.

Alte rezultate ne parvin din Marea Britanie, de la Londra, unde o persoana de varsta mijlocie, domnul Mistry, a fost diagnosticat cu o tumoare la plamani si i s-a dat ca termen doar sase luni de viata. O solutie prevazuta era cea a unei operatii, care ii garanta 50% din reusita. Acesta, simtindu-se condamnat la moarte, s-a gandit sa-si contacteze un mai vechi prieten, J. Winter, care anterior vindecase un cancer de creier, prin utilizarea plantei de aloe. Astfel, domnul Mistry a inceput o cura zilnica cu suc de aloe pe care il primise direct din SUA. Dupa un an tumoarea s-a limitat si conditiile sale clinice au inceput sa se imbunatateasca considerabil.

Din aceste scurte experiente, se observa ca planta de aloe e tot mai cunoscuta si raspandita. Important este ca tot mai multe persoane sunt constiente de reala putere benefica pe care o produce aceasta planta, in speranta ca si comunitatea stiintifica sa-si dea avizul asupra utilizarii acestei plante.

Extras din "Marea carte despre aloe" - A. Bassetti, S. Sala

Articole despre cancer, Aloe Vera