facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Dr. Brian Clement - Mancarea sa-ti fie medicament (Hippocrates Health Institute)

Documentare

Echipa care lucreaza la Insitutul de Sanatate din Florida (Statele Unite) a ajutat la restabilirea sanatatii multor oameni, unii cu boli grave, considerate in faze terminale.
Institutul a fost fondat de Anne Wigmore, vegana, o persoana dedicata slujirii in folosul oamenilor, care era convinsa ca avem dreptul la o viata vibranta, deplina. Ea a ajutat pe altii sa se vindece singuri, urmand filozofia celebrului medic din Grecia antica, Hippocrate, cunoscut ca Tatal Medicinii, care a spus: "Fie ca alimentele sa fie medicamentele voastre."

Dr. Brian Clement - Mancarea sa-ti fie medicament

Dr. Brian Clement, Co-Director al Insitutului de Sanatate din Florida
Dr Clement este vegan si licentiat in medicina naturopatica si stiinta nutritionala. Si-a petrecut mai mult de 30 de ani studiind nutritia si ingrijirea sanatatii in mod natural, are o activitate intensa care cuprinde conferinte si cursuri in privinta sanatatii in intrega lume, incluzand cartea best-seller "Hrana vie pentru o sanatate optima"

L-am intrebat pe Dr. Clement despre afectiunile tratate cu succes.
"Orice boala cunoscuta. Desigur, cele mai deosebite fiind cele din sfera cancerului. Cancerul este o boala inspaimantatoare, dar cele care fac cele mai multe victime sunt bolile cardiovasculare, chiar daca nu au denumiri la fel de speriat precum cancerul. Este un remediu simplu. Prin stilul de viata alegem sa facem bolile cardio-vasculare. Doar 2% din cei cu boli cardio-vasculare au o problema mecanica. Dar va garantez ca 98% dintre ei nu stiu cum sa traiasca, nu stiu ce sa manance si nu stiu cum sa faca exercitiu fizic si sunt stresati. Iata de ce au aceste boli. Diabetul? Nu am vazut diabet de tip II care sa nu poata fi vindecat. Din nou, este o alegere a stilului de viata. Vreau sa fiu diabetic, sa duc o viata dezordonata, ca a celorlalti? Sau vreau sa fiu un vegan, sa fac exercitii fizice, sa elimin zaharul din viata mea, chiar si cel natural... Boli ca scleroza multipla, Parkinson... toate acestea sunt vindecabile. Tot ce trebuie sa faci este sa traiesti corect, incepand cu mintea ta, mancarea ta, miscarea si intarirea organismului tau."

In continuare Dr. Clement ne da o perspectiva asupra alimentelor pe care Institutul le recomanda pentru o sanatate optima.
"Noi le oferim si spunem oamenilor sa isi faca sucuri verzi in fiecare zi. Jumatate pot fi din legume verzi din gradina proprie sau macar din surse organice. Cealalata jumatate trebuie sa fie constituita din germeni, lastari. Contin foarte multe proteine. Lastarii din mazarea verde, spre exemplu, acelasi boabe pe care in mod normal le gatim, acum le vom lasa la germinat. Ajung un vlastar si in 6-7 zile le mancam. Nu numai ca este un profil complet proteic, dar cand sunt germinate, proteinele se impart deja in aminoacizi esentiali, ajungand direct in celula, fara a mai trece prin procesul complicat de 3-5 ore pentru a face aceasta. Germenii semnitelor de floarea soarelui au fost considerati in 1975 de catre Universitatea din California cea mai echilibrata forma de proteina vegetala cunoscuta."

Algele, cu toate beneficiile lor, pot fi de asemenea o completare minunata a oricarei diete.
"Apoi, desigur, le dam alge oamenilor. Toate algele marine sunt pline de aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali. Din toate plantele de pe planete, nimic nu se compara cu algele marine, nici pe departe, in privinta continutului proteic (peste 50%). Vestea buna este ca daca le administrezi unui sportiv care vrea sa acumuleze muschi, nu obtii putere prin proteine, asta o obtii prin carbohidrati, cei sanatosi, nu paine alba, paste care conduc la zahar, iar oamenii devin dependenti, ci alimnte precum salata verde, hrana care deriva din plante, in starea lor cruda. Aceasta este sursa de energie sanataoasa. Aceasta proteina se va transforma in muschi."

 

 

Articole despre cancer, diabet, raw, Brian Clement