facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

De ce este SPIRULINA un super-aliment "miraculos"

Alimentatie si nutritie

Imaginati-va o planta care va poate hrăni organismul prin furnizarea celor mai multe proteine de care aveți nevoie pentru a trăi, ajuta la prevenirea stranutului cauzat de alergii, intareste sistemul imunitar, ajuta la controlul tensiunii arteriale si a colesterolului și protejeaza de cancer. Exista oare un asemenea "super-aliment"?

Da. Se numește spirulină.

De ce este spirulina un super-aliment "miraculos":

1. Spirulina ajuta in caz de otravire cu arsenic

Cei mai mulți beneficiem de apa potabila, sanatoasa. Din păcate, în unele țări, cum ar fi Bangladesh, apa este un lux. O mare parte din alimentarea cu apă in Bangladesh este încărcata cu arsenic și până la mijlocul anilor 1990, nu prea se putea face mare lucru pentru tratarea pacienții care mor de otrăvire cu arsenic.

Cercetatorii au efectuat un studiu in Bangladesh, timp de 3 luni in spital unde a fost administrata spirulină la 33 de pacienți în timp ce 17 au primit doze placebo. 82% dintre cei care au luat spirulina au prezentat o ameliorare extraordinară.

spirulina

2. Spirulia intareste imunitatea - Impactul pe care il are asupra Candida și SIDA

Conform unui alt studiu realizat de Departamentul de Aquataculture din Taiwan, spirulina prezintă proprietăți imunostimulatoare semnificative.

Dacă aveți o boală autoimună, cum ar fi boala Crohn, sindromul de oboseală cronică, lupus sau fibromialgia, candidoza cronica poate provoca si agrava simptomele. S-a demonstrat ca Spirulina ajuta la creșterea florei bacteriene sănătoase în intestin ceea ce menține sub control candidoza.

HIV și SIDA

Medicamente precum AZT utilizate pentru a trata pacientii cu HIV si SIDA poate provoca de fapt simptomele pe care ar trebui să le vindece. Cu toate acestea, spirulina s-a demonstrat ca poate ajuta la inactivarea virusului imunodeficienței umane asociat cu HIV si SIDA.

3. Spirulina este eficienta in cazul alergiilor

Potrivit unui studiu, paciențiilor tratați cu spirulină li s-au ameliorat simptomele asociate cu rinita alergica, cum ar fi secreție nazală și congestie, strănut și mâncărime.

4. Spirulina echilibreaza tensiunea arteriala

Tensiunea arteriala crescuta (hipertensiunea arterială) este o problema grava de sanatate care afecteaza milioane de oameni in ziua de azi. In caz de tensiune arterială mare, exista un risc crescut de deces in urma unui atac de cord sau accident vascular cerebral.

Vestea bună este că, în urma unei diete sănătoase, unui antrenament fizic adecvat si tehnicilor EFT se poate ajunge la normalizarea tensiunii arteriale. Conform unui studiu realizat de Departamentul de Biochimie din Mexic, 4,5 grame de spirulină administrata în fiecare zi, a reglat tensiunea arteriala la femei si barbati cu varsta intre 18-65 ani, fără alte modificări de alimentatie efectuate în timpul celor șase săptămâni cat a durat experimentul.

Informati-va cu privire la tensiunea arterială și cum poate fi normalizata, fără a recurge la medicamente potențial periculoase.

5. Spirulina ajuta in reglarea colesterolului natural

Iei medicamente pentru scaderea colesterolui? Milioane de oameni iau in fiecare zi medicamente care scad colesterolul, iar "expertii" recomanda chiar si in cazul copiilor!

Aceste medicamente hipolipemiante, statinele, sunt responsabile pentru o serie de efecte secundare nedorite și periculoase, printre care:
- disfuncție sexuală
- anemie
- depresie imună
- acidoză
- disfuncție pancreatica sau hepatică
- cataracta
- risc crescut de cancer

Medicamentele pentru scaderea colesterolului au fost, de asemenea, legate de probleme musculare severe, cum ar fi polineuropatie (leziuni ale nervilor la nivelul mâinilor și picioarelor) și rabdomioliză (o afecțiune gravă a țesutului muscular).

Din fericire, exista metode naturale de a reduce nivelul colesterolului. Conform unui studiu realizat pe pacienți bărbați și femei în vârstă de varsta 60-87, cei care au consumat opt ​​grame de spirulină pe zi, timp de 16 saptamani consecutiv au avut niveluri de colesterol mai mici decât cei care au primit un placebo.

6. Spirulina reduce riscul de accident vascular cerebral
Ischemia cerebrală se referă la lipsa fluxului sanguin spre creier care provoaca privarea de oxigen și poate duce la un accident vascular cerebral. Doar 10 secunde de flux sanguin întrerupt spre creier poate provoca pierderea cunoștinței și poate avea consecințe grave asupra sănătății.

Într-un studiu realizat la Institutul de Tehnologie farmaceutică din India, s-a constatat că o doză de 180 mg/kg de spirulină a avut un efect protector asupra creierului si sistemului nervos. Aceasta arată efectul promițător al spirulinei cu privire la prevenirea accidentui vascular cerebral.

7. Spirulina reducere riscul de cancer
O prima recomandare pentru scaderea riscului de cancer este de a elimina zahărul / fructoza, cerealele și alimentele procesate din dieta. Se recomandă, de asemenea, expunerea sanatoasa la soare, ceea ce va spori nivelul de vitamina D si ajuta la reducerea riscul de cancer la jumătate!

Insa spirulina poate avea beneficii potențiale si in cazul asta. Conform unui studiu realizat în China, seleniu infuzat cu spirulină a inhibat creșterea celulelor MCF-7 de cancer de san.

8. Spirulina este sănătoasa pentru vegetarienii - are mai multe proteine ​​decat carnea rosie
Nicio sursa de proteina vegetala nu se compara spirulina. Spirulina este o proteina completa 65-71%, comparativ cu carnea de vită care este de doar 22% si lintea 26%.

Pe langa faptul ca este bogata in proteine, spirulina este o sursa excelenta de aminoacizi si minerale vitale usor asimilabile de organism. Ar trebui să consumi numai două linguri de spirulină ca substitut de proteine la o masă.

Reacții adverse posibile

Spirulina este o sursa sigura de proteine, nutrienți, vitamine și minerale. Cu toate că nu există efecte secundare cunoscute asociate cu spirulina, organismul poate reacționa la ea în funcție de starea actuală de sănătate.

Cele mai importante reacții ce pot apărea sunt:

Febră ușoară - Conținutul ridicat de proteine din spirulina crește metabolismul, ceea ce poate ridica temperatura corpului.
Scaun de culoare verde inchis - Spirulina este bogata în clorofilă, din aceasta cauza va da o culoare verde reziduurior eliminate.
Eliminarea de gaze - Acest lucru poate indica faptul că sistemul digestiv nu funcționează corect sau ca aveți o acumulare mare de gaze.
Energizare - Corpul converteste proteina ​​în energie termică, ceea ce poate provoca o stare de energizare.
Cosuri și mancarimi ale pielii - Acest efect este cauzat de procesul de curățare al colonului este doar temporar.
Somnolenta - Acest efect este cauzat de procesul de detoxifiere și poate indica faptul ca organismul este epuizat și are nevoie de odihnă.

Corpul poate trece printr-o perioadă de adaptare la spirulină și cel mai bun mod pentru a reduce reacțiile neplacute este de a creste doza gradat pentru a vedea modul în care corpul va reactiona. Creșteti aportul de apă, reduceti nivelul de stres, mâncati în funcție de tipul nutrițional și odihniti-va suficient.

Contraindicații Spirulina

Chiar dacă spirulina este complet naturală și, în general, considerata un aliment sănătos, există unele contraindicații pe care trebuie să le aveti in vedere. Nu trebuie să luați spirulină dacă sunteti alergici la fructe de mare sau la iod. Iar dacă sunteți gravidă sau alăptati sau aveti hipertiroidie, consultați doctorul înainte de a lua spirulină.

Articole despre spirulina


Articole din Alimentatie si nutritie