facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Semintele de PAPAYA - benefice pentru sanatatea intestinului, dezintoxicarea ficatului si a rinichilor

Alimentatie si nutritie

Semințele de papaya sunt benefice pentru sănătatea intestinului, dezintoxicarea ficatului și a rinichilor

De cele mai multe ori atunci când mâncăm papaya, aruncăm semințele la gunoi. Puțin sunt cei care știu că acestea sunt benefice organismului și pot vindeca o serie de boli legate de ficat, rinichi sau intestine . Iată o listă cu beneficiile consumului semințelor de papaya.

Sănătatea ficatului
Semințele de papaya conțin substanțe nutritive vitale care ajută la vindecarea cirozei hepatice. Pisați sau zdobiți 5-6 semințe de papaya și amestecați-le cu alimente sau suc, în special suc de lămâie. Faceți aceasta timp de 30 de zile. Introduceți în alimentația dvs. consumul de semințe de papaya, deoarece consumul regulat de cantități mici de semințe ajută la detoxifierea ficatului și vă ajută să aveți un ficat sănătos.

seminte papaya

Sănătatea rinichilor
Cercetătorii de la Universitatea din Karachi au descoperit că semințele de papaya pot fi folosite pentru a îmbunătăți sănătatea rinichilor și ajută la prevenirea insuficienței renale.

Proprietăți anti-inflamatorii
Semințele de papaya sunt anti-inflamatorii ceea ce le face extreme de benefice pentru atenuarea artritei și bolilor articulare.
Proprietăți anti-bacteriene și anti-virale
O cantitate mică de semințe papaya ajută la uciderea bacteriilor dăunătoare, cum ar fi E. coli, Staph și Salmonella. Totodată semințele de papaya ajută în lupta impotriva infecțiilor virale, febrei tifoide și numeroase alte boli. În Nigeria, amestecul de semințe de papaya cu lapte este un remediu excelent pentru febra tifoidă.

Semințele de papaya au fost utilizate pe scară largă în Costa Rica pentru a lupta împotriva febrei Dengue. Sucul din frunze de papaya este, de asemenea, vindecător al acestei boli.

Cum pregătim un suc din frunze de papaya?
- se iau două frunze de papaya
- se spală și se taie în bucăți foarte mici
- se storc bucățile tăiate printr-un filtru de pânză
- se beau 2 linguri de suc / zi

Semințele de papaya stopează creșterea celulelor canceroase
Semințele de papaya conțin agenți care opresc creșterea celulelor canceroase și a tumorilor. Acestea conțin izotiocianat care acționează asupra colonului, sânilor, plămânilor, leucemiei și cancerului de prostată.

Distruge paraziții
Semințele de Papaya contin un alcaloid numit "carpaine" care ucide viermii intestinali și parazitul amoeba. Întrucât fructele de papaya ajută la metabolizarea proteinelor aceasta face ca tractul gastro-intestinal să fie un loc extrem de ostil pentru paraziți. Studiile au arătat că, copiii din Nigeria au scăpat de paraziții intestinali în 75% din cazuri prin consumarea sucului de semințe de papaya, timp de 7 zile.

Semințele de papaya sunt contraceptive naturale
Semințele papaya sunt contraceptive naturale excelente pentru bărbați și femei, fără efecte secundare, comparativ cu pilulele contraceptive, care au numeroase efecte adverse asupra organismului. Timp de secole, atât bărbații cât și femeile din subcontinentul indian și în unele părți din Asia de Sud, au folosit în mod tradițional fructele de papaya și semințele sale ca o formă de control a nașterii.
Bărbații care mănâncă o linguriță de semințe de papaya în fiecare zi, timp de 3 luni, pot reduce foarte mult producția de spermă, fără a afecta libidoul. Mai mult decât atât acest efect este temporar, atunci când consumul de semințe de papaya este interupt, fertilitatea revine la normal.

Semințele de papaya ajută la digestie
Atât fructul de papaya cât și semințele necoapte de papaya sunt bogate în enzima numită papaina. Papaina este un ajutor benefic pentru digestia proteinelor. Totuși semințele de papaya nu pot fi consumate de femeile însărcinate, sau de cele care doresc să rămână însărcinate.

Cum se consumă semințele de papaya?
Semințele de papaya pot fi consumate ca atare, crude (au un puternic gust iute exact ca piperul, dar și un pic amărui) sau zdrobite în sosurile pentru salate, în lapte sau miere.

Concluzie
Beneficiile consumului de semințe de papaya sunt multe și nu se limitează la lista de mai sus. Acestea ar trebui să se consume în cantități mici și nu foarte frecvent. Consumul excesiv poate duce la mai multe efecte secundare, în special probleme legate de menținerea sarcinii.
Ca măsură de precauție, femeile gravide nu trebuie să utilizeze semințe de papaya sau fructe de papaya necoapte. De asemenea femeile care alăptează ar trebui să evite consumul de semințe de papaya. În plus, chiar dacă semințele de papaya au proprietăți anti-parazitare puternice, ar trebui consultat un medic înainte de a da copiilor, spre consum.

Articole despre seminte papaya, papaya, paraziti


Articole din Alimentatie si nutritie