facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Plante salbatice comestibile

Alimentatie si nutritie

Plantele sălbatice comestibile sunt superalimente! Ele au incredibile proprietati energizante şi vindecatoare si sunt absolut GRATUITE!

Ce plante poti sa mananci? Plante sălbatice comestibile de mai jos sunt execelente în salate şi sucuri şi le puteţi găsi oriunde. Cei mai mulţi oameni cunosc deja aceste plante ce sunt foarte uşor de recunoscut şi de găsit.
fructe21

Plante sălbatice sunt gratuite, delicioase şi hrănitoare. Cea mai buna modalitate de a obţine o masă de alimente crude si hranitoare!

Fragi
Aceste fructe de padure sunt bogate in vitamina A, C, şi K, si in minerale de calciu, fier, potasiu, siliciu. Ele sunt bune pentru febra, diaree, dizenterie, ficat, rinichi şi multe altele.

Păpădiile
Frunzele de papadie sunt execelente în salate şi sucuri. Puteti manca de asemenea mugurii nedeschisi, frunzele crude au un gust uşor amar. Frunzele sunt bogate in vitamina A, vitamina C si fier, si au mai mult fier şi calciu decât spanacul.

Urzicile
Urzica este o planta foarte puternică! Ea supravieţuieşte atât in soarele fierbinte, cat şi la temperaturi scazute.

Sucul de urzica are un gust surprinzător de bun şi stiaţi că are minerale chiar mai mult decât iarbă de grâu?

Puteţi mânca frunzele foarte mici in salata, dar cele mai batrane înţeapă, astfel încât nu le puteti manca crude. Daca le faceti suc, nu mai inteapa. Frunzele proaspete sau uscate de urzică pot fi folosite pentru a face un ceai (nu incalziti apa peste 70°C).

Dacă v-a înţepat, frecati frunze de patlagina in locul respectiv pentru ameliorarea durerii.

Trifoi
Frunzele trifoi sunt delicioase în salate sau sucuri. Trifoiul este un aliment valoros pentru supravieţuire, deoarece este bogat in proteine, si este raspandit pe scara largă şi din abundenta. Nu este usor de digerat crud, dar se poate face suc. Capete uscate de flori şi seminţele pot fi, de asemenea, macinate intr-o făină nutritiva şi amestecata cu alte alimente. Capete uscate de flori pot fi de asemenea cufundate în apă fierbinte pentru un ceai sanatos si gustos.

Usturoita
Frunze, flori şi fructe sunt comestibile mai ales atunci cand sunt tinere. Ele au o aromă uşoară atât usturoi, cat şi de muştar, şi sunt folosite în salate şi pesto.

Margarete
Într-adevăr se pot mânca margarete! Cresc peste tot. Serghei Boutenko prezinta asta intr-o drumetie facuta in inima naturii:

Patlagina
Frunzele acestei plante puternice sunt comestibile şi sunt utilizate mai mult în fitoterapie. Gustul este verdeturi amare ai are un gust persistent ca de spanac. Frunzele tinere sunt recomandate deoarece acestea sunt mai gustoase. Din frunzele uscate se poate face un ceai bun.

Ierburile salbatice
Ştiaţi că toate ierburile sălbatice sunt comestibile şi că există mai mult de 400 de tipuri diferite de ierburi? Gramineele sunt super sănătoase şi puteţi găsi acest super aliment la drumul liber. Iarba de grau, de exemplu, conţine cele mai multe din vitamine si minerale necesare pentru sănătatea umană. Este o masă completa cu proteine si cu aproximativ 30 de enzime. Are până la 70% clorofilă (care regenereaza sânge). Este o sursa excelenta de calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc. Iarba de grau curata organismul (detoxifiant natural) şi elimină mirosurile corpului şi respiraţia. Este excelenta pentru piele şi arsuri.

Sursa: http://www.thebestofrawfood.com/wild-edible-plants.html

Articole despre


Articole din Alimentatie si nutritie