facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Purificarea apei de baut cu argila

Alimentatie si nutritie

Apa de la robinet se poate purifica suplimentar printr-o metoda foarte simpla, cu ajutorul bulgarilor de argila. Aceasta nu inseamna ca putem folosi orice fel de pamant galben, ci numai argila activa, un produs care este comercializat atit de catre terapeuti cu experienta in domeniu, cit si de catre magazinele din reteaua Plafar. Argila absoarbe din apa mirosurile straine si clorul, distruge o buna parte din bacteriile care sigur se mai afla in apa distribuita prin reteaua de conducte, adaugind in schimb o cantitate importanta de microelemente si de saruri minerale. In acest mod, putea inlocui chiar si apa minerala pe care dam bani, cu o apa minerala valoroasa din punct de vedere biologic, pe care o putem pregati in casa, folosind apa de la robinet.

apa2

In aceasta privinta exista chiar un brevet de inventie in domeniul militar, pentru purificarea apei luata din tot felul de surse ocazionale (chiar si dintr-o groapa de gunoi) pina la nivelul potabilitatii, folosind un dispozitiv care contine, printre altele, argila activa. De asemenea, s-a dovedit ca, sub influenta argilei, moleculele de apa tind sa se lege in lanturi de molecule mai complexe, obtinindu-se asa numita apa vie.

 

Pentru purificarea apei de la robinet se foloseste un vas de sticla cu o capacitate egala cu apa de baut consumata in 2-3 zile (uzual, un borcan de 5-10 litri), se pun in interior 3-5 linguri de argila si se umple cu apa. Dupa ce argila s-a inmuiat, apa din vas se agita cu un obiect din lemn sau plastic, in nici un caz din metal. Peste un anume interval de timp, argila se depune pe fundul vasului si putem bea apa limpede de deasupra. Vom constata ca apa este gustoasa, nu are miros de clor, amintind de savoarea apei de izvor, ceea ce este, de altfel, firesc. Este bine sa pastram aceasta apa intr-un loc racoros. Argila din vas se schimba dupa 5-10 utilizari.

 

Articole despre apa, argila