facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Alergiile de de primavara

Fitoterapie

EMOTII. Alergiile care apar primavara sunt declansate in urma acumularii mai multor factori cu substrat psiho-emotional, cum sunt mania, frustarea, diverse fobii sau manii, si la aparitia unui element aparent inofensiv, precum praful sau polenul, se declanseaza o alergie.

floare25

Resentimentele acumulate de-a lungul unui an sunt toxine din punct de vedere emotional, iar, in momentul venirii primaverii, aceste reziduuri trebuie eliminate. De aceea se recomanda ca primavara sa fie efectuate terapii de purificare a organismului. Cand ceva nu ne convine, apar alergiile. Un bun exemplu este praful, care provoaca alergii tuturor persoanelor. Daca cineva este expus la praf mult timp, va avea alergie la cantitati foarte mici. Polenul nu este un factor iritant general, insa poate provoca alergii anumitor persoane.

FITOTERAPIE. Trei-frati-patati este una dintre plantele care ajuta la combaterea alergiilor de primavara. Aceasta are rolul de a elimina sensibilitatile care provoaca alergiile. O alta planta care ajuta la tratamentul alergiilor este anghinarea. Aceasta este benefica pentru inlaturarea iritabilitatii excesive (ex. alergicii la praf). Sunt de asemenea benefice si ceaiurile din frunze de coacaz, care ajuta la descoperirea esentei reactiilor alergice. Nu trebuie uitate nici plantele cu efect de detoxifiere: urzica, frunzele de frasin sau papadia.

Dr. Dorin Dragos

www.drdorindragos.ro

Articole despre dorin dragos, primavara