facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

PIPER NEGRU

Condimente


Piperul negru este cel mai cunoscut si cel mai raspindit condiment. El se combina foarte bine cu toate felurile de mincare, este adaugat chiar si in unele retete de turta dulce. Datorita gustului sau putin iute, piperul este cunoscut ca un foarte bun antiseptic, iar in India este folosit chiar ca mijloc de intarire a memoriei. Piperul rosu, spre deosebire de cel negru, este foarte iute. Sfera de folosire a lui este limitata: mincaruri cu orez, mezeluri de gaina, mincaruri cu lapte acru sau cu legume. Iuteala piperului rosu este sporita de prezenta in el a unei substante active sub denumirea de capsaicin, care in concentratia de 0,06 la suta provoaca arsuri chimice puternice (in piper insa aceasta substanta nu depaseste 0,02 la suta). Piperul rosu este pur si simplu un depozit de vitamine: C, B, B6, P, E, PP.

Articole despre


Articole din Condimente