facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Coriandru, frunze de

Condimente

Coriandrul este folosit in bucatariile din Europa, de pe continentul american, Orientul Mijlociu si Africa de Sud, iar in Asia este ceea ce se numeste patrunjel. Planta este cultivata mai ales in Maroc si Romania, desi cele cantitati mari provin si din Egipt si China.
coriandru2

Frunzele au un gust deosebit de al semintelor, cu un plus de nuanta acida, insa intreaga planta poate fi folosita.

Frunzele de coriandru sunt o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu si potasiu. In plus, frunzele de coriandru contin si niacina, vitamina B6, fosfor si zinc.

Frunzele, cunoscute si sub denumirea generica de "cilantro" se utilizeaza in scop medicinal. Nota de varf a aromei de coriandru este o impletire de dulce, acrisor si picant, amintind oarecum de aroma cojilor de citrice. Semintele pot fi utilizate si maruntite, dar mai frecvent se recurge la macinarea acestora. Intrucat aroma integii plante se pierde relativ usor, pudra se pastreaza in recipiente bine inchise, de culoare inchisa si pastrate la intuneric, intr-un loc racoros. Frunzele se utilizeaza numai in stare proaspata sau congelata. Prin uscare frunzele isi pierd atat aroma cat si proprietatile terapeutice. Este o planta melifera, mierea de coriandru fiind deosebit de parfumata, cu multiple proprietati medicinale.

Articole despre coriandru