facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

6 metode prin care sa devii mai CONECTAT LA NATURA

Spiritualitate

Traind intr-o lume agitata in care suntem permanent distrasi de stimuli si tehnologie, suntem tot mai mult deconectati de la radacinile noastre. O adanca conectare cu natura poate avea efecte benefice profunde, mental, spiritual si psihic, pe care multi dintre noi le-au uitat. Va prezentam aici sase metode prin care puteti dezvolta o conectiune profunda cu natura.

natura

1. Dormiti in natura
Cat de des tragem aer in piept si ascultam sunetul vantului soptind printre copaci in timp ce ne odihnim in natura? Nu foarte des. Este o obisnuinta pentru noi sa dormim in camere pline de fire si aparate electronice, cu aer inchis si si incarcate cu praf. Suntem de asemenea obisnuiti sa traim intr-un spatiu inchis, ca intr-o cutie si am uitat ce inseamna sa ne bucuram de aerul curat, proaspat inconjurat de natura si viata.

2. Mancati mai multe fructe
Care este legatura dintre mancatul fructelor si conectarea cu natura? Foarte puternica. De obicei consumul de fructe este scazut, fructele fiind evitate datorita continutului ridicat de zahar, cand de fapt sunt unele dintre cele mai benefice alimente. Fructele sunt incarcate de lumina soarelui, au incredibile capacitati de detoxifiere a organismului si o dieta de detoxifiere cu fructe te ajuta sa-ti regasesti starea de bucurie, sanatate si dorinta de a petrece mai mult timp in natura.

3. Fii deschis la semne si mesaje spirituale
Lumea in care traim este mult mai fantastica si magica decat ne putem noi imagina. Totul in natura comunica in mod constant astfel incat frumusetea, armonia si pacea sa se manifeste si sa fie in echilibru. Exista o constiinta a vietii, iar in natura viata se manifesta pretutindeni. Fii deschis sa primesti semnalele si mesajele naturii, fie ca este vorba despre ascultarea unui sunet al naturii, ca vezi ceva care te conecteaza cu natura sau ca traiesti un sentiment special atunci cand esti in mijlocul naturii.

4. Fii recunoscator
Cum ne putem astepta sa avem o legatura puternica si adanca cu natura, atat timp cat noi nu comunicam si nu incercam sa ne conectam cu ea la cel mai adanc nivel? In unele culturi exista o traditie de a lasa tutun in anumite locuri din natura, in semn de respect pentru mama Pamant. Poti lasa un “dar” in anumite locuri cu care vrei sa te conectezi, sa faci un ritual de multumire sau sa multumesti pur si simplu, exprimandu-ti recunostinta pentru darurile pe care natura ni le ofera. Daca simti ca vrei sa dansezi sau sa sa-ti ridici bratele in semn de multumire, fa-o! Suntem atat de obisnuiti sa folosim limbajul verbal pentru a ne exprima, incat a ajuns sa ne fie frica sa ne exprimam si alte sub forme , care ne pun in armonie cu fiinta noastra divina care suntem de fapt.

5. Invata de la natura sa-ti folosesti imaginatia
De obicei ne limitam singuri experientele, viziunile si inspiratia, limitandu-ne imaginatia. Privind minunatele culori si modele din natura realizam faptul ca nu exista limite. Natura, prin imensitatea de forme si culori cu care ne incanta ochiul, este exemplul perfect al faptului ca limitele sunt doar in mintea noastra. Imaginatia noastra este un dar incredibil de minunat, care ne poate duce in calatorii magnifice. Asa ca sa nu-ti fie frica sa-ti lasi imaginatia sa te poarte in calatorii imaginare, in timp ce esti in natura.

6. Lasa-ti picioarele sa simta contactul cu pamantul
Pamantul, aceasta minunata planeta, adaposteste fiecare forma de viata pe care o cunoastem. Umbla descult si simte pamantul sub picioarele tale! Practica acestui stil de mers se numeste "conectare la pamant" sau impamantare. S-a dovedit ca practicarea acestui stil de mers imbunatateste functiile sistemului nervos, functiile inimii si a muschilor, ajuta la a avea un somn mai odihnitor si previne aparitia multor boli.
Sa-ti faci timp sa dezvolti o conexiune adanca cu natura, poate fi cu adevarat magic. Nu trebuie sa ne mai facem griji in privinta depresiei si a sentimentului ca „ceva lipseste din viata noastra”, atunci cand suntem permanent conectati cu sunetele, senzatiile si viata care curge prin noi, in momentul in care petrecem timp in natura.

Articole despre natura, conectare cu natura, impamantare, contact cu pamantul, energia pamantului