facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Anason stelat

Condimente

Anasonul stelat este un condiment dulce si aromat, mult mai puternic decat anasonul sub forma de seminte si se comercializeaza fie ca atare, sub forma de stelute avand atat rol de condiment cat si rol decorativ, precum si sub forma de publere, care se foloseste la condimentare asemenea scortisoarei.
anason-stelat

Aroma sa este puternica si dulce, mai pregnanta decat a anasonului. Gustul este dulceag-amarui, puternic.

Anasonul stelat e folosit in occident in special la deserturi, condimentarea ceaiurilor sau a prajiturilor, sau ca substitut al anasonului in vinul viert.

In partea de sud a Thailandei, aromatizeaza ceaiul cu gheata. Ceaiul cu gheata thailandez se face din ceai negru si se aromatizeaza cu pudra de anason stelat, si uneori si cu scortisoara, lemn-dulce, vanilie sau flori de portocal. In el se pune gheata zdrobita, zahar, si, uneori, lapte condensat.

Puneţi una sau două în cafeaua sau în ceaiul fierbinte, în vinul roşu, nu neapărat fiert, cu sau fără miere, în laptele de seară, în laptele pentru piureul de cartofi sau de spanac sau în cel pentru orezul şi grişul cu lapte, dar şi în piureurile sau sucurile din fructe proaspete.

Steluţele de anason sunt destul de îmbătătoare singure, dar dacă vă doriţi trăiri puternice, puteţi adăuga şi două-trei cuişoare, puţină scorţişoară şi o bucăţică dintr-o teacă de vanilie desfăcută la mijloc.

Puteţi mesteca câteva bucăţi dintr-o steluţă şi veţi avea o digestie uşoară sau, dacă sunteţi răcit, scăpaţi de tuse. Ca să nu mai vorbim de faptul că veţi avea o respiraţie seducătoare.

Articole despre


Articole din Condimente