facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Chili pudra

Condimente

Chili-ul este un condiment cunoscut în lumea întreagă, apreciat de multe bucătării, printre altele de către cea hindusă sau mexicană. Se foloseşte mai ales sub formă uscată sau măcinată, dar se întâlneşte şi în variantele crudă sau murată. Subliniază şi accentuează gustul mâncărurilor, cunoscute fiind şi proprietăţile sale de încălzire. Tot mai des întâlnim chili-ul în acompaniamentul dulciurilor şi al deserturilor, cum ar fi ciocolata tradiţională sau cea lichidă.

ardei-iute3

Chili este un remediu excelent pentru nasul înfundat. Mai mult, acest condiment are o influenţă majoră asupra creşterii imunităţii organismului, atât de afectată în această perioadă. "Este remediul natural al problemelor pulmonare şi are rol de prevenire a cancerului la stomac. Chili poate fi introdus cu succes în orice cură de slăbire, deoarece are capacitatea de a arde grăsimile şi de a accelera digestia".

Pudra de chili este mai dulce decât piperul de Cayenne, este preparata din ardei cu o iuteala mult diferita între ei. Cele mai multe pudre de genul acesta sunt combinate cu usturoi, ceapa, oregano si chimion, în special în America. Aceasta pudra se foloseste la prepararea celebrei chilli con carne.

Daca pudra este închisa la culoare, atunci putem fi siguri ca în componenta ei s-a folosit si soiul ancho chilli. Pentru cele mai bune rezultate, este recomandat sa va faceti dumneavoastra pudra si nu sa o cumparati din magazin. Scoateti semintele din ardei, uscati-i si apoi macinati-i cât mai fin.

Chili scade colesterolul. Acesti ardei iuti rosii contin un antiinflamator care ajuta la indepartarea durerii. Chili ajuta la descongestionarea mucoasei plamanilor si a nasului, creste imunitatea, previne aparitia ulcerului, ajuta la scaderea in greutate, reduce colesterolul si trigliceridele si previne aparitia cancerului.

Articole despre chili pudra, chili condiment, condiment chili


Articole din Condimente