facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

5 motive pentru a manca mai lent

Alimentatie si nutritie

1. Mancatul lent reduce apetitul

Dacă mancaţi mai lent, pofta de mancare se reduce treptat. Creierul are nevoie de 15-20 de minute pentru a transmite semnale că sunteţi deja sătui. Este nevoie de ceva timp ca să te simţi sătul, aşa că ofera-i organismului acest timp.

Cand înghiţi mancarea repede, reuşeşti să mananci prea mult pană simţi momentul de saturaţie.

fructe

2. Mancatul lent ajuta la controlul greutăţii

În urma unor studii au fost găsite dovezi că există o legătură directă între viteza de consum a alimentelor şi indicele de masa corporala.

3. Mancatul lent amelioreaza digestia

Se ştie că digestia începe în gură unde saliva se amestecă cu alimentele şi începe prin a le descompune astfel incat organismul sa le poata digera şi sa poata genera energie. Dacă veţi mesteca minuţios mancarea, atunci digestia va fi completă. Cu alte cuvinte, cu cat veti mesteca mai mult, cu atat mai buna va fi digestia.

4. Mancatul lent te ajuta sa savurezi gustul mancării!

Cand mancaţi lent, începeţi să simţiti gustul adevărat al alimentelor. Doar la o mestecare minuţioasă distingeţi diferite nuanţe ale gustului, textura şi aromele. Alimentele devin mai savuroase.

5. Cantitatea vs calitatea

Amatorii de îngurgitare rapidă tind să mănance mai mult, în detrimentul calităţii. Poate din cauza preţului nu vă permiteţi anumite produse, însă dacă veţi procura o cantitate mai mică, atunci veţi putea manca mai puţin, dar mai calitativ şi mai gustos.

Articole despre


Articole din Alimentatie si nutritie