facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

De ce ai lipsit la ora de maturitate emotionala?

Evenimente

Ca să fumezi în spatele școlii cu gașca? Ca să te strecori în barul de vis-a-vis cu prieteni mai în vârstă ca tine? O întâlnire cu fata din clasa de alături? Sau… poate, ca să mergi la bibliotecă?

Noi știm că nu. Ci pentru că… nu a existat! Nu s-a preocupat nimeni să îți vorbească despre maturitate emoțională, sănătate emoțională, inteligență emoțională… Nu avem educație emoțională în școli. Așa că răspunsul la întrebarea "Ce să fac cu stările mele proaste, ce să fac când sunt stresat, furios, îngrijorat, trist etc.?" se pierde într-un tărâm necunoscut.

maturitate emotionala


Așadar, crescând în această ignoranță emoțională, tot ce știi să faci cu stările tale proaste este:
- fie să le astupi cu băutură, tutun, mâncare, dulciuri sau alte tipuri de dependențe, te refugiezi pe FB sau la TV, ori povestești interminabil celor apropiați prin ce ai trecut
- fie îi învinovățești pe ceilalți de cum te simți și în felul acesta îți distrugi relațiile
- îți exprimi agresivitatea pasiv – bârfind, sabotând, "săpând" pe alții – sau chiar pe tine însuți – sau direct (certuri, scandaluri, bătăi etc.)
- conviețuiești cu greu cu anxietatea sau atacurile de panică
- plonjezi în depresie și ți se pare că nu mai vezi nici o ieșire
- mai mult, stresul emoțional nevindecat te poate chiar îmbolnăvi fizic.

Foarte expuși la consecințele nefaste ale ignoranței emoționale sunt și copiii, care, neavând instrumente de gestionare a tristeții, furiei, fricii, devalorizării, durerii sufletești vor manifesta blocaje – adesea serioase – în dezvoltarea lor, în performanța școlară și/sau în relațiile cu ceilalți.

Există însă o soluție generoasă la toate acestea. Metoda "Călătoria", concepută de Brandon Bays, expertă în vindecarea minte corp și autoarea bestseller-ului cu același nume, combină instrumente de vindecare emoțională din terapiile occidentale cu tehnici de introspecție & conștientizare specifice Orientului.

Seminariile marca "Journey" sunt predate de mai bine de 20 de ani de către Brandon Bays și echipa ei în întreaga lume, iar din 2013 se susțin și la noi în țară.
"Călătoria" este atât un procedeu de vindecare emoțională a emoțiilor dureroase pe care le-am stocat în corp în diferite situații dureroase din trecut, cât și o gamă de instrumente cu ajutorul cărora vei ști clipă de clipă (atât tu, cât și copilul tău) ce să faci când vei mai avea emoții negative.

De aceea, "Călătoria" nu ar trebui să lipsească din nici o casă.
De aceea, ar trebui cunoscută de toți profesorii și educatorii, de traineri și coach, de medici, psihiatri și psihologi.
De aceea, trebuie să o cunoști și tu.

Autor: Patricia Cihodaru


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre brandon bays, calatoria, the journey