facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Metoda Calatoria In Tulburari Emotionale

Spiritualitate

1. Eliberarea de emotiile reprimate: Procedeul „Calatoria” are drept punct de pornire o acceptare totala a propriilor emotii, un „bland bun venit” („Gentle Welcome”) adresat tuturor emotiilor personale. Nici o emotie nu este respinsa, întrucat toate au un mesaj pentru noi.


2. In gestionarea furiei si in vindecarea resentimentelor – Etapa „Focului de tabara” permite exprimarea intr-un mod controlat a furiei fata de persoana/situatia care a declansat-o, precum si accesarea perspectivei celeilalte persoane, ceea ce duce în 100% din cazuri la cresterea empatiei si scaderea agresivitatii.

3. In tratamentul anxietatii si/sau al atacurilor de panica metoda „Calatoria” dezvaluie in mod bland, neinvaziv, cauzele neconstientizate ale anxietatii, precum si evenimentele-radacina care au declansat-o. Vei fi „echipat” cu resurse interioare care vor pune la dispozitia ta o alternativa sanatoasa de reactie cand te vei confrunta cu evenimente anxiogene similare cu cele dintre trecut.

4. In cazul dependentelor „Calatoria” se adreseaza tintit, concret si eficient cauzelor emotionale ale acesteia. Cu alte cuvinte, cand suntem dependenti de ceva – de la adictia fata de dulciuri, la alcoolism, dependenta de tutun, workaholism etc., este pentru ca undeva, in interiorul nostru, resimtim o stare de vid, de neimplinire de care vrem sa fugim. Prin aceasta metoda „calatorim” in adancurile sufletului nostru pentru a infrunta cu curaj adevarul despre noi insine si a afla cai sanatoase de a ne implini viata pe toate planurile.

5. Extrem de eficienta se dovedeste aceasta metoda si in demersurile care vizeaza cresterea stimei de sine. Multi tineri, dar si adulti, sufera de lipsa încrederii în sine, cel putin intr-un domeniu al vietii lor, care le blocheaza accesul la ceea ce si-ar dori sa se întample pentru a se simti impliniti. Brandon Bays spune ca toti oamenii sunt „petale” ale „Sursei” si nici o varianta a Sursei nu e mai buna decat alta. „Calatoria” ofera o perspectiva asupra vietii in care fiecare om este acceptat exact asa cum este si sprijinit sa isi atinga maximum de potential.

6. Frica de a vorbi în public are la baza o teama de evaluare, dar si evenimente timpurii, cel mai adesea din mediul scolar, unde vorbitul in public s-a asociat cu stocarea in corp a unor emotii negative, extrem de nocive si invalidante. Prin „Calatoria” se ajunge exact la evenimentul-sursa si se face procesul de vindecare a amintirii respective. De asemenea, vei fi echipat cu o serie de resurse interioare care sa-ti permita ca, atunci cand te vei mai confrunta cu situatii similare celor din trecut, sa poti ramane stapan pe tine si relaxat si sa dai un raspuns adecvat situatiei.

7. Cazurile de abuz verbal, fizic sau sexual – sunt vindecate prin procedeul „Calatoria” intr-o maniera blanda, dar si foarte directa, prin care se infrunta cu curaj agresorul, se exprima durerea stocata uneori ani de zile fata de el/ea si se „curata” celulele de orice urma a agresiunii. Efectul este eliberarea de rusine, vinovatie, durere, îngropate ani de zile in suflet si in trup, precum si o stima de sine crescuta, un sentiment de incredere in viata, o capacitate imbunatatita de a-ti apara drepturile si a inainta pe drumul propriu.


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre Brandon Bays