facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Falsa plecare - Moartea clinica

Documentare

În acest film documentar, cardiologi, neurologi, anesteziști, medici și psihologi care au realizat studii sau chiar au trăit o astfel de experiență își prezintă mărturiile despre moartea clinică.
Aceste testimoniale ar putea schimba definitiv concepția noastră despre moarte și despre Viața de Apoi. 


“Suntem un grup de medici,practicieni sau cercetatori,din diverse discipline si de diferite nationalitati. Cu ocazia primei intalniri internationale consacrate Experientei mortii iminente, organizata la Martigues sambata, 17 iunie 2006, vrem sa aducem la cunostinta marelui public, precum si comunitatii medicale stiintifice, convingerile noastre dupa ani de studiu al acestui fenomen.
falsa-plecare

Desi, din punct de vedere stiintific, declansarea experientei mortii iminente este in legatura, fara indoiala, cu fenomenele neuro-fizice din creier, continutul sau extreme de bogat si de complex nu poate fi redus la o simpla iluzie sau la o halucinatie produsa de un creier in suferinta in momentul mortii.
Realitatea experientei umane nu este determinata exclusiv de mecanisme neurologice, iar semnificatia experientei in apropierea mortii nu se poate reduce la simple procese neurologice care se produc in creier in apropierea mortii.
Este important ca oamenii de stiinta sa faca cercetari in cadrul mai multor discipline, in particular in neuro-stiinta, fara nicio idee preconceputa. Credem ca acest efort de cercetare trebuie insotit, pentru a progresa in intelegerea experientei mortii iminente, chiar daca acest fenomen pune in discutie conceptele inradacinate privind natura constiintei  si functionarea creierului.
Experienta mortii iminente ca si cea a altor stari modificate de constiinta, deschid calea unei cercetari pluridisciplinare. Aceasta cale ne aduce speranta progresului pentru omenire.
Ne exprimam dorinta ca autoritatile medicale, stiintifice si puterea publica sa ia masurile care se impun.”
Colocviul  despre Experientele in fata mortii
de la Martigues ,17 iunie 2006

“Va asigur ca eu personal am invatat multe lucruri datorita acestor pacienti care mi-au impartasit experientele lor. Ei sunt profesorii mei. Cred si sper ca in viitorul apropiat stiinta moderna va asimila studiile asupra experientelor subiective,asa cum sunt cele care se produc in sfera constiintei, si ca vom accepta conceptul de “camp” pentru a intelege cum suntem interconectati unii cu altii si cu intreaga natura, pe aceasta planeta aflata in pericol. Va multumesc pentru atentie.”

Dr. Pim Van Lommel, cardiolog

Articole despre moarte