facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Angela Constantinescu - Un stil de viata sanatos

Stil de viata

Încă din copilărie au preocupat-o aspectul fizic şi kilogramele în plus. După ce a încercat nenumărate diete care îşi făceau efectul doar pe moment, Angela s-a hotărât să o încerce pe cea crudivoră. „Nu multe persoane cunosc faptul că alimentele crude sunt cu mult mai sănătoase. Eu una am simţit acest lucru pe propria piele”, îşi aduce aminte Angi.

Angela-Constantinescu

Opt kilograme în două luni

Săptămâni la rând s-a documentat de pe internet despre acest gen de diete, a citit multe reportaje şi sondaje internaţionale, a vizionat mai multe videoclipuri făcute de profesionişti în domeniu, lucru care a convis-o.

„Întorcându-mă la modul de viaţă înaintea descoperirii focului, am aflat că orice aliment, fie carne, fie legume, procesat termic îşi pierde o mare parte din nutrienţi, vitamine şi minerale, dar mai ales peste 48 de grade Celsius, toate alimentele îşi pierd enzimele, care ajută la digestie”, a continuat Angela. Masa formată doar din fructe, legume crude sau frunze de la diferite plante comestibile, combinată cu sport, yoga, meditaţie şi multă odihnă, a ajutat-o pe Angi să slăbească opt kilograme în doar două luni.

„După trei săptămâni deja am resimţit efectele pozitive: nu mai îmi cade părul ca înainte, nu mai am mătreaţă, nu mă mai doare nimic, am mult mai multă energie, sunt mai bine dispusă, nu mă mai supără nimic, nu mi se face foame des, transpiraţia nu mai are un miros neplăcut, mi s-au întărit unghiile, nu mai răcesc, aud şi văd mai bine”, a punctat tânăra.

Consumă multă apă

În timpul zilei, Angela obişnuieşte să mănânce multe fructe, dar un singur fel de fruct la o masă, multe smoothie-uri verzi făcute din fructe şi frunze, iar seara mănâncă salate de legume cu sprouts, seminţe germinate. Chiar dacă locuieşte la bloc, spaţiul mult prea mic nu a împiedicat-o să-şi amenajeze propria grădină.

„Am pe balcon zeci de ghivece în care mi-am plantat seminţe de roşii, ridichii, ardei gras, mazăre, castraveţi şi porumb”, a continuat Angela Constantinescu.  Un alt secret al unei vieţi sănătoase, după părerea tinere, este consumul zilnic de apă plată. „Dimineata beau un pahar de apă plată cu jumătate de lămâie stoarsă pe stomacul gol. Pe tot parcursul zilei mai beau câteva căni de apă”, a spus Angi.

Tânăra recomandă cu încredere tuturor fetelor acest gen de dietă, nu numai pentru a scăpa de kilogramele în plus, ci şi pentru a avea o viaţă liniştită, fără probleme de sănătate. „La fel de important este şi sportul, fără el nu putem slăbi sănătos”, a încheiat tânăra.

Ce părere ai despre produsele bio?
Produsele bio sunt mai scumpe, dar nu toate. Merită să le consumăm pentru că sunt cu mult mai sănătoase.

Cum te descurci să-i găteşti soţului tău mâncare obişnuită?
Soţul meu mănâncă ca înainte de a mă apuca de această dietă, e omnivor. Dar acum mănâncă mai multe salate, mai ales seara, pentru că a observat şi el că e bine.

Le recomanzi tinerelor să se reorienteze spre dieta cu crudităţi?
Cu siguranţă. Reţetele făcute numai din legume crude sunt de departe mai sănătoase ca orice fel de mâncare gătită. Deţin în prezent câteva zeci de reţete pe care le-am postat pe blogul personal.

Angela iubeşte foarte mult limba engleză, motiv pentru care a îmbrăţişat în urmă cu câţiva ani meseria de profesoară. Îi place să lucreze cu copiii şi să îi înveţe tainele acestei limbi. „Îmi mai plac animalele şi să călătoresc”, a spus Angi.

Sursa: sanatateangi.blogspot.com

Articole despre


Articole din Stil de viata