facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Bernando LaPallo - sanatos la 110 ani!

Stil de viata

Bernando Lapallo s-a născut în Brazilia la 17 august 1901 si s-a mutat cu familia sa în Statele Unite la vârsta de cinci ani. El a crescut în New York, unde a trăit cea mai mare a vieţii sale. În ultimii ani, el trăieste în Mesa, Arizona.
Bernardo LaPallo atribuie sănătate şi longevitate de care se bucura unei diete vegetariane si vegane crude şi altor obiceiuri naturale şi alternative de sănătate.
Bernando-LaPallo

În 1906, la frageda varsta de cinci ani, Bernando LaPallo a început să înveţe secretele vietii de durată lungă şi de sănătate optimă de la tatăl său, un medic herbalist brazilian. El a învăţat cu răbdare importanţa unei nutriţii adecvate, valoarea exercitiilor fizice si a miscarii, precum şi puterea credinţei. Acesta a fost începutul unei remarcabile călătorii - o viaţă de 107 de ani fără boli sau alte afecţiuni atât de răspândite la populaţia de azi. După ce a impartasit copiilor si nepotilor înţelepciunea tatălui sau, cu aceleaşi rezultate uimitoare, Bernando a decis că este momentul de a împărtăşi formula lui de sănătate şi longevitate cu altii si a scris o carte. Alături de  Bernando putem experimenta un nou mod de a trai, lipsit de stres şi boală, şi el ne arată cum să adăugam nu doar ani la viata noastra, dar si viata la anii nostri!

Bernando LaPallo - crudivor (Raw foodist) şi autor
Bernando LaPallo a sarbatorit a 110-a zi de nastere pe 17 august, 2011. Bernardo arata mai tanar decat majoritatea oamenilor de 70-80 de ani.

Vă rugăm să reţineţi că nu este o crudivor 100% şi încă mai consumă peşte, împreună cu câteva alte alimente de bază. Cu toate acestea, mare parte din dieta lui este de legume proaspete, fructe şi peşte.

Bernando se bazeaza pe afine, cantelope şi verde ...

El spune ca deoarece bea zilnic apa buna, asta il face sa se simta ca la 50 de ani.

El foloseste zilnic ulei de masline direct pe piele, acesta fiind unul dintre ritualurile lui de intinerire. După cum puteţi vedea în interviurile video, el are foarte putine riduri si pielea foarte intinsa.

El este foarte activ şi la fel de constient ca fiecare dintre noi. Merge o milă şi jumătate în fiecare dimineaţă, fără a se ajuta de un baston. Creierul ii este foarte activ, iar el este pasionat şi energic.
Bernando este autorul unei cărţi recente despre sănătate şi longevitate numit "Imbatraneste mai putin, traieste mai mult". În plus, el este solicitat foarte des în calitate de consultant de către persoane preocupate de sănătate din întreaga lume. El tine prelegeri şi da interviuri destul de des.

Pe langa faptul ca vrea sa mai scrie o carte, el vrea să deschidă un restaurant de hrana vie in orasul sau Mesa. El are, de asemenea, un blog: www.agelesslivemorestore.com.

Un fragment din din cartea sa "Imbatraneste mai putin, traieste mai mult":

"Pare a fi o tendinţă, pe masura ce imbatranim, să petrecem mai mult timp privind şi mai puţin timp facand. Ne alegem un scaun preferat, ne asezam pe el în faţa televizorului şi simtim ca nu exista nimic mai bun decât petrecerea timpului nostru într-un loc familiar, fara sa gândim, fara sa facem nimic altceva. Eu nu am înţeles niciodata de ce acest lucru este considerat natural, intrucat nu este nimic natural in el.

Seamana un pic cu povestea broastei: Daca o broasca este scufundata într-o oală de apă clocotită, ea se va sari imediat afara. Dar dacă broasca este pusa într-o oală de apă rece care sta pe o soba pornita, apa se va incalzi treptat, astfel că broasca va sta acolo, fericita si uita sa sara.

Trebuie sa înţelegerem ca nu putem trăi pe pilot automat şi si sa avem in acelasi timp vitalitate. Există lucruri care vor preveni aceste nenorociri care vin cu vârstă, dar numai dacă suntem dispuşi să facem ceva de zi cu zi pentru a le opri."


Articole despre longevitate