facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Brandon Bays - Efectele vindecatoare ale iertarii

Spiritualitate

Imi amintesc de un moment in care am citit in cartea unui maestru iluminat urmatoarea fraza: “Cauza ultima a tuturor bolilor este incapacitatea de a ierta”. Personal, as mai adauga si ca: “Inceputul oricarui proces de vindecare este intotdeauna iertarea”. Iertarea este una din caile care conduc la libertate pe toate nivelele existentiale.

brandonbays16

Pentru a intelege mai bine, iti propun sa facem chiar acum un experiment. Gandeste-te la o problema pe care nu o consideri rezolvata, la un lucru pe care l-ai facut si de care nu esti mandru, la ceva ce regret ca ai spus sau la o oportunitate pe care ai ratat-o si pentru care nu te-ai iertat cu adevarat, desi povestea s-a petrecut – poate – cu foarte mult timp in urma. Descopera o greseala pe care ai comis-o, un lucru pentru care te invinovatesti, o amintire sau un aspect din viata ta pentru care nu te-ai iertat. Scalda acest aspect in oceanul acceptarii tale… Nu te grabi… In continuare, rosteste cu voce tare cuvintele: “Ma iert pe mine insumi”… Repeta-le in sinea ta, cu toata convingerea… “Ma iert pe mine insumi”… Scufunda-te si mai adanc in oceanul iertarii autentice de sine si repeta-le pentru a treia oara, cu voce tare: “Ma iert pe mine insumi”.

Verifica acum ce simti. Cand am practicat prima oara acest exercitiu mi-au dat lacrimile, caci intreaga mea fiinta simtea nevoia profunda sa auda aceste cuvinte. Am simtit apoi o eliberare subtila, o stare de detasare si simplitate care m-a condus la recunostinta si pace. Tu ce ai experimentat? Ai trait o eliberare blanda, o detasare discreta, un scurt moment de pace?
Iertarea este unul din cele mai simple, dar si cele mai autentice acte de eliberare pe care le putem experimenta. Este un gest incredibil de simplu, dar uluitor de puternic. Consecintele sale reverbereaza in intreaga noastra existenta, dar si a celorlalte persoane implicate.

O mare parte din tehnicile asociate cu “Calatoria” sunt centrate pe in jurul iertarii, iar unul din lucrurile pe care le-am invatat de-a lungul vremii este ca aceasta nu poate fi falsificata. Nu este suficient sa spui cuvintele din varful buzelor. Iertarea trebuie sa vina din inima si sa fie reala. In caz contrar, ramane un exercitiu inutil, care nu face decat sa ocoleasca adevarata chestiune de fond. Adevarul este ca pentru a ierta “din toata inima” trebuie sa fii dornic sa iti deschizi inima si sa te confrunti cu durerea inmagazinata in aceasta. 
(extras din cartea “Calatoria”, scrisa de Brandon Bays, autoarea procesului de vindecare emotionala cu acelasi nume)

The Journey Romania


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre Brandon Bays