facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Lucian Toma - Drumul spre sanatate

Stil de viata

Povestea mea e cat se poate de simpla: In 2002 am inceput sa lucrez de noapte la o firma de taximetrie, apoi am avut propria mea masina. Si in descurs de 5 ani, stilul de viata a fost mai mult decat sinucigas: am bagat in mine toate otravurile posibile, asa-zisele energizante. Probabil exercitul fizic in intervalul unui an era de max 5km (din garaj in pat, si din masina in restaurante). In cei 5 ani am consumat sa zicem, 10kg de fructe si vreo 2kg de legume crude. In rest, dieta imi era alcatuita doar din mancare gatita si din aceasta 50% junk.
lucian-toma


2006 vs 2011( 116KG- 77KG)

Cand am dat faliment in 2007 aveam 116kg, palpitatii la inima, ficatul foarte marit, dureri de cap ingrozitoare, inceput de sciatica, calvitia si-a facut aparitia, oboseala cronica, pungi de grasime sub ochi si eczeme, ciuperci tot timpul la picioare si transpiratie urat mirositoare si un aspect dezastros al pielii.

Din 2007 lucrurile au mers inspre bine, inca nu schimbasem nimic in dieta. Dar deoarece incepusem sa dorm in timpul noptii si sa nu mai bag atatea otravuri, renuntasem la fumat. Spiritual, l-am gasit pe Dumnezeu, viata mea incepuse sa aiba sens.

Pana in 2010 am ajuns la 100-95kg, oscilam mult deoarece in 2009 am inceput sofatul pe un camion in Scandinavia. Feriboturi aproape in fiecare noapte cu bufet suedez inclus in bilet, deci gratis.

Problemele vechi cu sciatica au inceput sa devina mai pregnante, durerea cobora pe piciorul stang si durerile de spate tot mai mari.

Pana cand "revelatia" a aparut... Prin niste versete din Biblie: "Poporul Meu piere in lipsa de cunostinta." OSEA 4.6, "Iata ca v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra" GENEZA 1;29, "Incearca pe robii tai zece zile si a ni se dea de mancat zarzavaturi si apa de baut: sa te uiti apoi la fata noastra si la a celorlalti tineri care mananca din bucatele imparatului si sa faci cu robii tai dupa cele ce vei vedea” DANIEL 1;12,13
De aici a inceput totul pentru ca Biblia TREBUIE SA FIE ADEVARATA Deci am inceput dieta vegetariana. Dupa prima saptamana imbunatatirile vizibile din sanatatea mea au fost asa de evidente, incat am inceput sa studiez tot ce am gasit despre hrana vegetariana.

Timp aveam berechet in week-end asa ca nu a durat mult pana am aflat de beneficile hranei crude din doua carti de pe scribd.com. "Hrana vie" si "Sa traim sanatosi fara toxine". Iar in final dr. Doug Graham si Rozalind Gruben cu materialele lui audio m-au ajutat zilnic sa nu uit motivele pentru care am inceput sa mananc asa. Nu a fost usor, dar poate Doug avea dreptate. Exista doar doua categorii de oameni care adopta stilul asta de viata: cei motivati, si acestia sunt ori foarte bolnavi ori foate inteligenti. Eu am facut parte din prima categorie. Si ar fi foarte bine daca voi ati face parte din a doua!!!!!!

In momentul de fata nu pot spune ca sunt mai mult de 75% raw vegan, pentru ca fac mult sport si prefer cartofii si fasolea fiarta decat excesul de nuci si seminte. Dar la mine aceasta e singurul lucru care chiar functioneaza.

Dumnezeu ne-a dat aproape la toti sanatate debordanta cand ne-am nascut, dar prin stilul de viata, excese si necumpatari, mai repede sau mai tarziu toti ne-o pierdem. Exista vesti bune, ea poate fi redobandita!!!!!!!! Trebuie doar sa VREI!!!

Articole despre


Articole din Stil de viata