facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Calatoria in emotiile noastre: o cheie a vindecarii

Spiritualitate

Ti s-a intamplat vreodata sa fii atat de stresat sau de ingrijorat incat sa te simti fizic rau? Ai auzit de expresia populara “s-a imbolnavit de suparare”?

Acest aspect nu mai este o necunoscuta si cu siguranta ai auzit pana acum ca la baza majoritatii afectiunilor fizice si bolilor nu sta doar un stil de viata nesanatos ci, in foarte multe cazuri, stau emotiile noastre negative pe care le intretinem sau le reprimam.Numarul persoanelor cu boli fizice grave cauzate de stres sau suprasolicitare continua sa creasca ingrijorator. Cercetarile arata ca un numar mult mai mare de boli fizice decat stiam pana acum se datoreaza acumularii de emotii negative determinate de evenimente socante din viata sau de situatii care ne displac profund, dar in care ne simtim fortati sa traim perioade lungi de timp.

Mai exista o categorie de persoane care se imbolnavesc – uneori chiar de boli foarte grave – desi fac totul corect dupa standardele medicale, mananca sanatos, au un stil relaxat de viata si fac exercitii fizice in mod regulat. Si in acest caz cauza trebuie cautata in ranile emotionale mai mult sau mai putin constientizate, in emotiile reprimate a caror importanta o negam adesea.

Atentie pentru emotii

Solutia este, evident, o mai mare atentie acordata emotiilor in educatie – mai ales pe dimensiunea preventiva, la copii. Ei ar putea sa invete inca de la varste fragede cum sa-si gestioneze emotiile, cum sa nu se lase coplesiti de ele si cum sa raspunda echilibrat situatiilor dificile cu care se pot confrunta in viata.

Dar o atentie egala trebuie acordata si dimensiunii de interventie, situatiilor in care deja boala emotionala sau fizica s-a instalat. Alaturi de tratamentul medical, trebuie cautata vindecarea traumelor emotionale care au determinat sau macar au favorizat imbolnavirea. Aceasta se face cel mai adesea in cabinetul psihologului, prin demersurile psihoterapeutice.

Constientizare si acceptare

Demersul ideal de vindecare porneste de la constientizarea si acceptarea vietii noastre emotionale. In adancurile sufletului, fiecare dintre noi poarta dureri nespuse, trairi a caror existenta nu vrem sa o recunoastem, resentimente care ne secatuiesc de energie si ne inchid fata de oameni in special si fata de viata in general.

In consecinta, avem nevoie sa invatam cum sa accesam emotiile pe care le-am reprimat in diferite situatii de viata pentru ca, asa cum demonstrat dr. Candace Pert, autoarea cartii “Molecules of emotion” in cercetarile ei de laborator, ele se stocheaza in celulele corpului si perturba functionarea celulelor care devin astfel susceptibile la boala.

Iertarea

Apoi, durerile sufletesti trebuie vindecate prin exprimarea emotiilor nespuse – uneori zeci de ani de zile – si prin procesul generos al iertarii fata de cei care ne-au gresit. “Iertarea nu inseamna ca ceea ce s-a intamplat a fost in regula, nici ca persoana care ne-a ranit trebuie sa revina in viata noastra. Inseamna doar ca ai facut pace cu durerea ta si esti pregatit sa o lasi sa plece”, spune Doe Zantamata.

Toti acesti pasi se regasesc in metoda “Calatoria” a lui Brandon Bays, autoare a best-seller-ului cu acelasi nume. Povestea ei vorbeste despre puterea sufletului uman de a-si converti tragedia personala in dar pentru cei din jur.

Expert in vindecarea minte-corp, Brandon isi descopera o tumoare abdominala, desi se numara printre cei despre care spuneam mai sus ca au un stil de viata echilibrat si fac totul “corect” pentru a se pastra sanatosi. Constienta de faptul ca trecuse prin mai multe traume emotionale care ar fi putut facilita instalarea unei asemenea boli in corp, Brandon porneste in cautarea vindecarii… in propriul suflet. In doar sase saptamani de lucru intens in plan emotional si tratamente adiacente, tumoarea se resoarbe complet si Brandon e declarata vindecata!

The Journey, o calatorie spre vindecare

Tot ceea ce Brandon a folosit si a descoperit in aceasta aventura interioara a fost ulterior reunit in ceea ce avea sa devina metoda de vindecare emotionala minte-suflet-corp numita “The Journey”. Astazi procedeul e oferit cu generozitate pe tot cuprinsul globului, ca tehnica de dezvoltare personala de o mare eficienta si profunzime. De atunci au trecut 20 de ani si Brandon a popularizat pe larg metoda pe care a conceput-o prin cartile pe care le-a scris (“Freedom Is”, “The Journey for Kids”, “Consciousness – The New Currency”), prin workshop-urile de vindecare emotionala si dezvoltare spirituala pe care le sustine in intreaga lume si chiar, mai nou, prin intermediul unui post de televiziune online BB Conscious TV.

“Calatoria” este astazi o capodopera terapeutica recunoscuta in intreaga lume ca un instrument unic, extrem de puternic, pentru trezirea si eliberarea potentialului uman infinit din noi insine. Eficienta ei se masoara prin faptul ca a ajutat mii de oameni de pretutindeni sa se elibereze de probleme ca anxietate, stres, depresie, scaderea stimei de sine, incapacitatea de a gestiona emotiile negative, boli fizice, dependente si comportamente nesanatoase, abuz fizic sau sexual, probleme relationale si dificultati in plan profesional.

Utilizand “Calatoria” oameni de orice varsta, din toate categoriile sociale, indiferent de cultura careia ii apartin sau de istoria lor de viata, obtin rezultate extraordinare in toate domeniile vietii lor. Poti citi marturiile celor care au aplicat aceasta metoda aici.


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre Brandon Bays