facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Daca te-ai iubi asa cum te iubesc Eu sau De ce am ales "Calatoria"

Spiritualitate

Fiecare primăvara aduce cu ea acel aer de prospețime și deschidere către viață, împlinire, bucurie, înflorire. Fiecare rază de soare ne readuce la viață, ne stârnește melancolia și ne dă fiori atunci când se răcorește în florile albe ale castanilor.
Starea aceasta de înflorire, de viață o simițim în fiecare fibră a ființei și atunci când experimentăm iubirea. Pe acest sentiment minunat și hrănitor îl raportăm cu drag la cei din jur, la timpul petrecut împreună, la o imagine, o mângâiere, o atitudine pe care le asimilăm în interiorul nostru cu starea de apartenență, de completare.

Și cu toate aceste minunății, experiențe și împărtășiri, există momente când ceva ne ține separați, alergați, preocupați de părerea celorlalți sau în frică de pierdere, în suferința. Trăim în acea rigiditate a programului zilnic, a nevoilor (de cele mai multe ori având grijă de nevoile celorlalți în căutarea aprecierii sau armonei), a carierei, a cutumelor sociale sau familiale, uitând de pasiuni, de vise, de viziuni și de propriile dorințe.


Am trecut pe aici, am trecut prin acest zbucium, am trecut prin reprimări, prin control, prin dorință de a fi așa cum vor toți ceilalți să fiu. Am răspuns așteptărilor și am creat imagini potrivite pentru fiecare situație, activitate și uneori pentru persoane, așteptând să mă observ, să cresc, să evoluez în carieră și să fiu împlinită în toate formele în care societatea îmi indica.

Preocupată de toți ceilalți, fie ca grijă față de ei sau pentru toate cele de mai sus, am uitat de mine. Am uitat să mă întreb ce îmi doresc în profunzime și nu m-am întrebat niciodată care este pasiunea mea. Am avut întrebări de genul: ce pot să fac, ce mi-aș dori să fac, ce mi-ar plăcea să fac, dar despre pasiuni nu m-am întrebat nici eu, nici ceilalți.

După o perioadă din viață despre care rezumam într-o întâlnire dragă: ”am fost ținută în brațe de îngeri”, după ce un al doilea suflet minunat m-a plasat în rolul de mamă, în urma unui control medical am primit o rețetă diferită de alte dăți. Sunt recunoscătoare acelei ființe minunate, în halat alb, care a ales să îmi prescrie alături de regimul alimentar și cartea “Călătoria”, de Brandon Bays.

Au trecut 3 ani de atunci, o perioadă în care toată viața mea s-a schimbat fără zone tragice sau alegeri fulminante. Pur și simplu am fost îmbrățișată de această schimbare concretă în aproape toate aspectele vieții. Devenea astfel din ce în ce mai clar că interiorul meu știe exact de ce am nevoie, care sunt formele de vindecare pe care le pot accesa și care este starea pe care ființa mea a venit să o experimenteze.

Cu fiecare seminar pe care îl încheiam în programul de formare ca Practician ”Călătoria”, am ales să continui să pătrund mai adânc în toate aceste meleaguri ale ființei prin care părticele din mine se recreau, se întregeau și se acceptau în formă cea mai brută. O formă în care am ales să iubesc, să mă iubesc și acea completare, apartenență, agățare de părerea celorlalți s-a dizolvat, lăsând în urmă această Iubire pură.

Acum te rog să te oprești pentru un moment și să te întrebi: Ai putea să iubești și defectele unei persoane sau când iubești știi să vezi doar părțile bune? Ai putea să îți refuzi iubirea celui drag pentru că e răcit, trist sau șomer? Sau cei dragi te iubesc doar când ești vesel, energic și viu?

Cum ar fi să te iubești așa cum ești în stare să îi iubești pe ceilalți? Cum ar fi să te iubești așa cum Dumnezeu iubește: fără judecăți, greșeli, ipocrizii?

Am reușit încet și sigur să îmi răspund la aceste întrebări, de când am început ”Călătoria” mea personală, la Seminarul ”Journey Intensive”, cu Brandon Bays, în octombrie 2013.
În perioada 3-5 iunie 2016 Brandon Bays, autoarea cărții care mie mi-a schimbat viața, revine, pentru al treilea an consecutiv, în România. În cele 3 zile de Seminar ”Călătoria Intensiv” pe care ea îl va susține în București ai ocazia să înțelegi, să accepți și, de ce nu, să vindeci, acele părți ale sufletului care caută în afara ta forța vieții/iubirea, care poate au obosit sau care poate vor mai mult de la viață. Ai ocazia să te întâlnești cu acele aspecte, învățate în timp, care te raportează la așteptările celorlalți, la nevoile celorlalți, limitată de ceea ce se consideră că meriți și care te țin într-o stare de suferință fizică sau sufletească.

Am simțit toate acestea în experiențe proprii. Acum privesc și dintr-o altă perspectivă: pot iubi și pot accesa primăvara în fiecare zi, iar acele zile în care totuși ninge (pentru că viața are toate anotimpurile) știu că sunt plină de ghiocei care străpung zăpada și aleg să îi hrănesc pe ei în ciuda gerului.

Am ales iubirea, am ales ”Călătoria”!

Maria Alina Guțoi
Sociopsihopedagog, Mama, Practician acreditat Călătoria,
Terapeut Terapie Cranio-sacrală, Consilier Dezvoltare Personală, Trainer, Om, Suflet...


www.thejourney-romania.ro.

Articole despre calatoria, brandon bays