facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tratament naturist pentru ulcer la stomac

Sanatate

Un rol major in vindecarea ulcerului il are regimul de viata si cel alimentar. E necesara eliminarea factorilor de stres, un repaos fizic si psihic adecvat.

Ca regim alimentar este util sa urmati cura unui renumit dietetician german Dr. E SCHEINDER, si anume:

- in prima zi se recomanda post total alimentar in care se permite doar consumul unei cantitati moderate de infuzii de musetel, cam 2 cani pe zi, cu 2 lingurite la cana.

- in urmatoarele 6 zile: suc de morcovi, diluat in apa in parti egale, supa de zarzavaturi, lapte. Alimentatia se repartizeaza in 5 mese pe zi (ora 7, 10, 13, 16, 19) si va consta in preparate din fiertura (numai zeama rezultata) de orez, grau, porumb, in, orz, ovaz sau sfecla, usor sarate sau indulcite cu miere, sucuri de fructe in parti egale cu apa fiarta si racita, pentru a evita actiunea iritanta a sucurilor concentrate. Se recomanda supa de banane proaspete si lapte, eventual imbogatit cu germeni de grau.

suc

- din ziua a 8-a pana in cea de-a 17-a, se completeaza regimul alimentar cu pireu de cartofi cu unt, galbenus de ou, fulgi sau germeni de grau, prune uscate inmuiate in apa sau seminte de in (pentru reglarea scaunului).

- din ziua a 18-a si pana in ziua a 27-a se completeaza regimul cu legume verzi, si radacinoase foarte fragede, cu morcovi dati prin razatoare si cu fructe crude; smochine proaspete pentru reglarea scaunului.

In cazul in care acest regim a fost bine tolerat, se poate trece la un regim lacto-vegetarian complex, evitand condimentele picante, sosurile, carnea, mezelurile, conservele, afumaturile, prajelile, alcoolul, cafeaua, tutunul, produsele de patiserie.

In varza alba s-a descoperit vitamina "U" sau "factorul anti ulceros" si astfel s-a nascut un tratament al ulcerului gastro-duodenal care a dat rezultate spectaculoase.

Tratamentul este relativ simplu si necostisitor. Se prepara un suc celular de varza alba, obtinut prin presare sau prin mixare. Zilnic este necesara o varza de marime medie, din care se obtine un pahar de suc celular. Odata preparat sucul pentru o zi se tine la frigider. Se imparte cantitatea obtinuta in trei parti, din care se va lua cate o treime de pahar intre mesele principale.

In numeroase cazuri cu acest tratament fitoterapeutic s-au obtinut cicatrizari perfecte in cazul niselor deschise, unice sau chiar multiple.

Ca plante, este indicat un macerat la rece de 6 ore din urmatoarele: musetel, galbenele, sunatoare, roinita, tataneasa(radacina), nalba, coriandru, coada calului, lemn dulce (radacina), patlagina, salcam, obligeana in parti egale, cu 2 lingurite amestec la cana de apa. Se beau 3-4 cani pe zi. Amestecul de plante se pune in apa si se lasa la macerat 6 ore, de seara pana dimineata, se strecoara si se tine la frigider. Se scoate cate o cana cu o ora inainte de consumare pentru a ajunge la temperatura camerei.

Dr. Craciun Otilia

Articole despre ulcer, stomac