facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Tratarea abcesului dentar cu remedii naturale

Ayurveda

Deşi în marea majoritate a cazurilor se recomandă utilizarea antibioticelor, o vindecare la fel de rapidă (aproximativ 3-5 zile) a abcesului dentar este posibilă chiar şi prin folosirea remediilor naturale. În ayurveda, linia de tratament a abcesului dentar presupune două faze: o primă fază, în care se urmăreşte maturarea puroiului acumulat şi o alta, în care se realizează drenarea acestuia.
dinti2

Faza de început a abcesului este caracterizată de durere intensă. Nu încercaţi acum să drenaţi puroiul deoarece nu veţi obţine niciun rezultat, în plus durerea se va amplifica foarte mult.

Iată ce trebuie să faceţi pentru a grăbi maturarea abcesului:

• Preparaţi o soluţie foarte concentrată din sare (un vârf de linguriţă), pulbere de turmeric (o linguriţă) şi apă (3 linguriţe). Este important să folosiţi sare de mină, neiodată şi nerafinată. Înmuiaţi o bucată mică de bumbac în această soluţie, aplicaţi-o direct pe abces şi lăsaţi să acţioneze pe durata unei nopţi. Dacă puteţi, men­ţineţi această aplicaţie şi ziua, înlocuind cataplasma la 1-2 ore.

• De 1-2 ori pe zi, faceţi băi de aburi direct la locul dureros, după o masare prealabilă a zonei cu ulei de măsline, presat la rece.

• Dacă aveţi posibilitatea, clătiţi gura energic cu apă termală sulfuroasă (de cel puţin 4-5 ori pe zi) sau aplicaţi o compresă cu această apă. Sulful ajută la maturarea rapidă a puroiului.

• Intern, luaţi remedii cu efect antibiotic: ulei de cimbru, busuioc, tinctură de propolis. În primele două zile luaţi din trei în trei ore, apoi, următoarele şapte zile, de trei ori pe zi.

Pentru a suporta mai bine durerea, luaţi un analgezic natural, cum ar fi ceaiul concentrat de seminţe de mac.

Odată abcesul maturat (după 1-3 zile), durerea se va diminua până la dispariţia completă, iar zona devine foarte moale. La atingere chiar puteţi simţi lichidul din interior.

Acum este momentul pentru drenare:

• În majoritatea cazurilor, puroiul iese singur la suprafaţă. Nu vă rămâne decât să îl curăţaţi şi să spălaţi zona cu o infuzie foarte concentrată de busuioc sau suc de busuioc obţinut prin stoarcerea frunzelor verzi.

• Dacă însă drenarea nu s-a realizat în acest fel, înseamnă că se va realiza prin intermediul circulaţiei sanguine. În acest caz, pentru a susţine sângele în activitatea de drenare, luaţi remedii cu efect depurativ: urzică, păpădie, cicoare, ţintaură, aloe. Acestea vor ajuta la eliminarea rapidă a toxinelor din sânge.
Sursa: http://indianherbal.ro

Articole despre dinti