facebook suntsanatos.ro    pinterest suntsanatos.ro    rss suntsanatos.ro

Salata de sfecla cu hrean

Salate

Pe cât de hrănitoare și sățioasă este salata de sfeclă roșie și plăcută la gust, pe atât este de sănătoasă. În anotimpul rece, și nu numai, puteți prepara o salată de sfeclă roșie cu hrean.

Salata de sfeclă roșie se poate prepara în multiple feluri,  respectiv: crudă, dată pe răzătoare, tăiată cubulețe sau fiartă. Sfecla roșie se poate amesteca cu hrean, peste care se poate adăuga un strop de ulei de măsline și un praf de sare, otet de mere sau lamaie.

Dacă doriți să consumați sfecla roșie fiartă, este necesar să o fierbeți în coajă, până se înmoaie, apoi să o curățați și să o dați pe răzătoare. În această salată puteți adăuga și puțină miere.

sfecla

Proprietățile salatei de sfeclă roșie asupra organismului includ și stimularea sistemului imunitar, fiind un remediu minunat împotriva răcelilor, bronșitelor, afecțiunilor urinare, previne balonarea și gastrita și detoxifică organismul de substanțele dăunătoare prezente în apă, detergenți şi diverse alimente, etc.

O cură cu salată de sfeclă roșie ajută la detoxifierea organismului, astfel că toxinele vor fi eliminate prin urină, transpirație, prin colon, detoxifierea fiind un proces foarte intens.

Articole despre sfecla, salata de sfecla