Tamarind (Tamarindus indica)
Condimente
Tamarind (Tamarindus indica) - arbore exotic din ale carui fructe sub forma de pastaie se prepara o bautura racoritoare iar scoarta este utilizata in medicina.
Tamarindul este fructul unui copac tropical, din familia Fabaceae, originar din Africa (Sudan si Madagascar) si atribuit in mod eronat Indiei ca origine (tamar hindi), unde a fost introdus ulterior. Cunoscut de greci si egipteni inca din secolul 4 I.C.
Fructul, avand o pulpa carnoasa, creste in interiorul unei pastai maronii, asemanatoare leguminoaselor, dar avand dimensiuni mai mari.
Tamarind este un fruct care se gaseste preponderent din India, Asia, Africa de Vest şi America de Sud. Tamarind are gust dulce-acrisor, este bogat in zahar, vitamina C, vitamina B, şi interesant pentru un fruct in calciu.
Tamarind este un fruct originar din India si Filipine si arata ca un soi de leguma de culoare maronie. Tamarind este foarte popular si in Africa, unde este consumat fie sub forma cruda, fie ca ingredient in anumite feluri de mancare traditionale.
Pulpa fructului este dulce iar numeroase prajituri, bauturi acidulate si snack-uri sunt preparate din aceasta in special in Mexic. De asemenea in Filipine din frunzele de Tamarind este preparat un ceai care reduce febra datorata malariei sau care este utilizat in medicina aiurvedica pentru probleme gastrice si de digestie.
Tamarindul este fructul unui copac tropical, din familia Fabaceae, originar din Africa (Sudan si Madagascar) si atribuit in mod eronat Indiei ca origine (tamar hindi), unde a fost introdus ulterior. Cunoscut de greci si egipteni inca din secolul 4 I.C.
Fructul, avand o pulpa carnoasa, creste in interiorul unei pastai maronii, asemanatoare leguminoaselor, dar avand dimensiuni mai mari.
Tamarind este un fruct care se gaseste preponderent din India, Asia, Africa de Vest şi America de Sud. Tamarind are gust dulce-acrisor, este bogat in zahar, vitamina C, vitamina B, şi interesant pentru un fruct in calciu.
Tamarind este un fruct originar din India si Filipine si arata ca un soi de leguma de culoare maronie. Tamarind este foarte popular si in Africa, unde este consumat fie sub forma cruda, fie ca ingredient in anumite feluri de mancare traditionale.
Pulpa fructului este dulce iar numeroase prajituri, bauturi acidulate si snack-uri sunt preparate din aceasta in special in Mexic. De asemenea in Filipine din frunzele de Tamarind este preparat un ceai care reduce febra datorata malariei sau care este utilizat in medicina aiurvedica pentru probleme gastrice si de digestie.